Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Ergotherapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Kinderergotherapie en coaching bij leerproblemen

Ik ben Petra Middag-Broks, ergotherapeut en coach bij kinderen met leerproblemen. Een kind leert en ontwikkelt zich als het plezier heeft. Als uw kind zich niet goed ontwikkelt of moeite heeft met leren, ga ik met u en uw kind op zoek naar dat plezier. De motivatie van uw kind, het ervaren van successen en uw kind daarvan laten genieten, zijn tijdens mijn behandeling en coaching het allerbelangrijkst. Hier draag ik vanuit kinderergotherapie graag aan bij.

Kinderergotherapie (0-18 jaar)

U kunt met uw kind bij mij voor kinderergotherapie terecht voor het aanleren of verbeteren van praktische vaardigheden, zoals:

 • aankleden en uitkleden, opruimen, billen afvegen, bestek hanteren, e.d. (vaardigheden in de zelfstandigheid);
 • knippen, schrijven, typen, opletten, aan het werk gaan en blijven, e.d. (schoolse vaardigheden);
 • samenspel, alleen spelen, verliezen, e.d. (spel/spelen);
 • grijpen en vasthouden, op een stoel zitten, traplopen, fietsen, e.d. (bewegen binnen- en buitenshuis).

Tijdens de behandeling onderzoek ik op welke manier uw kind een vaardigheid, die maar niet wil lukken, wel zou kunnen leren. Of ga ik met u en uw kind in overleg met welke vaardigheden, die uw kind al wel beheerst, hij/zij het gewenste doel ook kan bereiken. Als uw kind ondersteunt kan worden in zijn ontwikkeling met (hulp)middelen en/of voorzieningen, dan probeer ik die met hem/haar uit. Ook kan ik u ondersteunen bij het aanvragen van (hulp)middelen en/ of voorzieningen bij de desbetreffende instanties.

Coaching bij leerproblemen (4-18 jaar)

Heeft uw kind problemen met het leren op school of bij het maken van huiswerk, dan kan ik uw kind vaardigheden leren waarmee het leren makkelijker én leuker wordt. Bijvoorbeeld als het moeite heeft met:

 • rekenen (getalbegrip, tafels onthouden, breuken, e.d.);
 • tekstbegrip;
 • onthouden (bij overhoren kent het kind de stof, maar op de toets komt het er niet uit);
 • werkverzorging;
 • huiswerk plannen;
 • werkstuk, spreekbeurt, boekbespreking.

Voor meer informatie over kinderergotherapie of coaching bij leerproblemen kijk op mijn website: www.zokanikleren.nl of bel met Petra op nummer 06 – 57 84 15 66

Petra Middag-Broks

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top