Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 info@wheemhuus.nl

13 sept: inspirerende avond over dementie

  • 16 september 2018

 

Op donderdag 13 september verzorgde Trijnie Lucht, auratherapeut en schrijfster van het boek ‘Is het gisteren of vandaag’, een inspirerende avond over dementie.

Trijnie bracht haar verhaal op zo’n manier dat, al is het een zwaar onderwerp, er toch ook werd gelachen. Eigen ervaringen over de zorg voor haar dementerende moeder kwamen vooral aan bod. Ze vertelde hoe zij daar vanuit verschillende kanten mee om is gegaan en had tips voor anderen die in zo’n situatie zitten. Er kwamen veel vragen en reacties vanuit het publiek waardoor er een leuke interactie ontstond.

Trijnie vertelde ook dat haar uiteindelijke doel is om, als eerste in Nederland, een spiritueel huis neer te zetten om begeleiding en zorg aan dementerenden te kunnen geven. Met haar input, vooral door aura’s te lezen, wil ze een stukje van de puzzel in de zorg voor deze dementerenden toevoegen.

 

6 September: Michael Damian Geeft Inzicht

6 september: Michael Damian geeft inzicht

  • 11 september 2018

Op donderdag 6 september hadden we in ‘t Wheemhuus bezoek van spiritueel leraar Michael Damian uit Amerika, schrijver van het boek The Art of Freedom: a Guide to Awakening. Zijn boodschap gaat over een simpele weg naar verlichting: liefde, wijsheid en geluk.

Het was een goed bezochte avond waarin we door deze spreker zijn meegenomen in de wereld van je eigen ik. Hoe kom je tot je eigen bewustzijn? En wat kun je in je eigen leven doen om je blokkades op te heffen? Er werden vragen gesteld waardoor Micheal het vanuit verschillende situaties toe kon lichten. Kortom, een leuke avond waarna de belangstellenden met iets meer inzicht in zijn of haar eigen bewustzijn naar huis zijn gegaan.

 

12 juni: kennismaking met Platform Zorg & Welzijn

  • 13 juni 2018

Op 12 juni was het Platform Zorg & Welzijn bij ons te gast. Initiatiefnemers Anet Guichelaar & Riennet Veldman vertelden over hun doelstellingen en plannen. Met het platform willen ze in onze regio de verbinding op het gebied van zorg- en welzijnaanbieders uit de complementaire en reguliere zorg zijn en hulpvragers in één oogopslag een overzicht van professionals geven.

Concreet betekent het dat je lid kunt worden van het platform en lezingen, workshops en trainingen kunt promoten. Anet en Riennet kunnen ook de organisatie voor hun rekening nemen of erbij faciliteren.

We kijken terug op een geslaagde netwerkavond waar bekenden en minder-bekenden van ‘t Wheemhuus op afkwamen. Middels een tour door het gebouw hebben de bezoekers ook nader met ons kennis kunnen maken.

 

    

Lezing numerologie: alles de betekenis van getallen

  • 13 april 2018

Op 5 april lieten 10 belangstellenden zich door Bert-Jan Oosten uitgebreid en ook persoonlijk informeren over de betekenis van getallen in ons leven.

Numerologie lijkt op een horoscoop, maar wordt via een geheel rekenkundig systeem uitgewerkt. Numerologie is overzichtelijker en praktischer. Het geeft inzichten. Persoonlijke processen worden duidelijker. Je kunt makkelijker reageren op problemen en op talenten die niet nog volledig tot zijn recht komen.

Bert-Jan liet de aanwezigen zien hoe hij uit de geboortedatum een levensopdracht kan halen. Vervolgens ging hij verder met de naam waaruit verborgen talent en zielswens te halen is. Ook kregen de deelnemers te horen waar uitdagingen liggen en wat 2018 ze kan brengen.

 

      

Mooie belangstelling voor Proeverij ‘t Wheemhuus

  • 19 maart 2018

In het kader van de Week van Zorg en Welzijn gaf ’t Wheemhuus op 14 en 15 maart geïnteresseerden de gelegenheid om eens te proeven aan het aanbod van het gezondheidscentrum.

Op beiden dagen was er volop belangstelling. Zo’n 20 deelnemers vonden het een leuke manier om kennis te maken met verschillende therapeuten en behandelaren. Reacties als ‘vernieuwend’, ‘ik wist niet dat dit hier allemaal mogelijk is’ en ‘ het geeft duidelijkheid over wat behandelingen voor je kunnen doen’, gaven aan dat het echt een kijkje in de keuken is geweest.

In kleine groepjes werd gerouleerd tussen de ruimtes waar therapeuten en behandelaren iets over hun specialisme vertelden en deelnemers lieten ervaren wat het doet of kan betekenen. De deelnemers waren:

Hanny Nieuwenkamp – Praktijk voor bewustwording en groei.
Mariette Bosscher – Mindfulness en balans coaching
Corina Dekker-Scheper – Innerbalance by Corina
Tina Nijstad – Podoloog Drenthe
Jolanda Dantuma – Acces Consciousness (Bars)
Rik de Weerd – Tuina (massage)therapeut
Christien Beekelaar – Triggerpoint therapeut
Carla de Jong – Buteyko (adem)therapeut
Rennie Pater – Haptotherapie
Astrid Kolfschoten – Onder goede handen massage
David Cheng – Tai Chi Gong

Wilt je ook meer weten over deze specialismen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

week van zorg en welzijn

week van zorg en welzijn

Veel belangstelling voor hooggevoeligheid

  • 17 januari 2018

Zaterdag 13 januari hield Annemieke Katerberg van praktijk De sleutel tot bezieling opnieuw een lezing over hooggevoeligheid bij volwassen. En opnieuw was er een grote opkomst. Annemieke kon de aanwezigen meenemen in het ontstaan en het nut van hooggevoeligheid. Mensen kunnen in hun dagelijkse leven en in onze drukke maatschappij vol prikkels en impulsen moeite hebben om zich staande te houden. Hoe ga je hiermee om en voorkom je dat je na een dag uitgeput en leeg bent?
De deelnemers waren het er na afloop over eens: concrete uitleg, herkenning en praktische tips.

Weten wanneer deze lezing opnieuw wordt gegeven? Volg onze Facebookpagina of schrijf je in de voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

         

Themabijeenkomst Voeding als Preventie en Medicijn volgeboekt

  • 17 januari 2018

Orthomoleculair kPNI-therapeut Marianne Bulder van Praktijk Prosit! maakte 11 januari een goede start in ’t Wheemhuus met een volgeboekte eerste themabijeenkomst MENS! Eet smakelijk.
Marianne vertelde de ruim 15 deelnemers hoe Voeding als Preventie en Medicijn kan werken bij uiteenlopende klachten. Aan een sfeervol gedekte tafel en voorzien van heerlijke kPNI-hapjes ontdekten de aanwezigen dat voeding meer is dan vullen en verslaafd zijn aan bijvoorbeeld koolhydraten en andere bewerkte suikers minder in plaats van meer energie oplevert, naast allerlei chronische gezondheidsproblemen.
De deelnemers wisten aan het einde van de avond veel over de werkzaamheid van noodzakelijke voedingsstoffen – niet overeenkomend met de Schijf van Vijf -, over etenstijden, over de spijsvertering, over de combinatie met bewegen en hoe dat werkt voor de energiehuishouding en totale gezondheid.

In de komende maanden volgen meer themabijeenkomsten over specifieke gezondheidsproblemen in relatie tot voeding en lifestyle. Zaterdag 3 februari gaat het een gezonde hersenstofwisseling met speciale aandacht voor autisme, ADHD en andere hoofdzaken.

 

       

4 November 2017: Volop Belangstelling Voor ‘t Wheemhuus

4 november 2017: Volop belangstelling voor ‘t Wheemhuus

  • 13 november 2017

Op zaterdag 4 november hebben veel bezoekers kennis kunnen maken met ‘t Wheemhuus. Ruim 200 bezoekers kwamen langs in het centrum, en ook bij de stands op bedrijventerrein Zuiderkerkes en tijdens de Slachtdag bij De Wemme was er genoeg belangstelling. Veel bezoekers hebben we kunnen verrassen met een van de 77 prijzen die we verlootten, van waardebonnen tot proefbehandelingen en producten. De winnaars krijgen binnenkort bericht.

Klachtenvrij De Winter Door

Klachtenvrij de winter door

  • 16 oktober 2017
Donderdag 2 november verzorgt Innerbalance by Corina een informatieavond voor iedereen die klachtenvrij de winter door wil komen. Holistisch schoonheidsspecialiste Corina Dekker vertelt wat je zelf kunt doen aan veelvoorkomende klachten gerelateerd aan de functie van blaas en nieren. De bijeenkomst is na aanmelding gratis te bezoeken en vindt plaats in ’t Wheemhuus, van 20.00 tot 22.00 uur.
 
Veel mensen herkennen klachten als lage rugpijn, duizeligheid, kortademigheid, kramp in de kuiten en slechte huid rond de ogen. Ze kunnen te maken hebben met een onbalans in de blaas en nieren. Innerbalance by Corina werkt volgens de oude Chinese elementenleer die deze organen verbindt met het element water. Met meer achtergrondinformatie over de oorzaken en praktisch advies voor een betere werking van blaas en nieren, zijn veel klachten te verhelpen.
 
Aanmelden voor de bijeenkomst: info@innerbalancebycorina.nl, Corina Dekker tel. 06-38910651 of ’t Wheemhuus tel. 0528-356675.