skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Proeverij van gastlessen

Ben je nieuwsgierig naar onze groepslessen en wil je een keer ‘proeven’ aan een les? Kom dan vrijdag 23 oktober langs in het Wheemhuus om vrijblijvend kennis te maken met Yoga, Tai Chi en Pilates.

Je neemt in kleine groepjes, geheel coronaproof, in één van onze ruimtes plaats. De docent wisselt elke 25 minuten van ruimte zodat je de verschillende lessen kunt ervaren en uitproberen.

Vrijdag 23 oktober ben je vanaf 19.15 uur welkom. We beginnen om 19.30 uur en de proeverij eindigt om 21.15 uur.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel dien je je op te geven via info@wheemhuus.nl of tel. 0528-356675. Neem zelf een badhanddoek, deken, evt. kussentje en flesje water mee.

Graag tot dan!

Actuele coronamaatregelen

Alle behandelingen gaan op afspraak, zodat er op voorhand een telefonische screening kan worden gedaan door de desbetreffende therapeut of behandelaar.

Geen klachten dan bent u welkom.

De groepslessen komen helaas nog te vervallen. Zodra daar meer over bekend is laten we dit weten.

INSTRUCTIES VOOR BEZOEK AAN ONS CENTRUM I.V.M. COVID-19 PREVENTIE:

 • Mocht na de telefonische screening toch sprake zijn van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts dan kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de desbetreffende therapeut of via ons algemene nummer.
 • Het centrum mag pas 5 minuten voor de afgesproken tijd betreden worden. Indien men te vroeg arriveert graag buiten de praktijk wachten, bijvoorbeeld in de auto.
 • Graag ook buiten de praktijk de 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen respecteren.
 • Bij binnenkomst de handen desinfecteren (ook van uw kind) bij de desinfectietafel bij de hoofdingang en daarna plaatsnemen in wachtkamer.
 • Het patiëntentoilet is afgesloten, graag uw begrip hiervoor. Bij hoge nood graag eerst melden bij uw behandelaar.
 • Koffie/thee corner is afgesloten.

Heeft u nog vragen of u moet zich afmelden dan kunt u bellen met 0528 – 35 66 75.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding door Rennie Pater

Rennie Pater geeft haptonomische zwangerschapsbegeleiding in ’t Wheemhuus. Het neemt binnen de haptotherapie een speciale plek in. ‘’Het is een van de mooiste manieren om bezig te zijn met de komst van je kindje, ook als zwanger worden niet vanzelfsprekend of ongecompliceerd is.’’ Rennie legt het hier graag uit.

Voelen, contact maken, verbinden, met deze vermogens word je geboren. Sterker nog, dit doe je al als kleintje in de buik van je mama! Een (ongeboren) kindje voelt aanrakingen en reageert hierop.
Hoe mooi is het om als moeder én vader of partner al vroeg in de zwangerschap gevoelsmatig contact met je kindje te maken en elkaar zo te leren kennen.

Voorbereiden op bevalling en ouderschap
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bereidt jullie ook samen voor op de bevalling en het ouderschap. Als zwangere vrouw leer je hoe je in je buik ruimte kunt maken voor het groeiende kindje en hoe je je kindje het beste kunt dragen. Hoe je kindje zich het meest prettig voelt en hoe je zelf het minder last hebt van lichamelijke klachten als rugpijn, kortademigheid, bekkenpijn en harde buiken.
Je leert hoe je om kunt gaan met de pijn van de bevalling en hoe je je eigen kracht optimaal kunt inzetten. Als vader/partner leer je hoe je daarin kunt begeleiden en ondersteunen.

Ook bij (ongecompliceerd) zwanger worden
Helaas is het niet altijd vanzelfsprekend om zwanger te worden of ongecompliceerd zwanger te zijn. Ook dan kan begeleiding op haptonomische basis veel voor je betekenen.

Wil je meer weten? Je kunt vrijblijvend bellen of mailen met Rennie om je vragen te bespreken: tel. 06-29218397, mail@renniepater-haptotherapie.nl.

Haptotherapie in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde
Haptotherapie in ‘t Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Programma Maand van de Spiritualiteit

We doen mee met de Maand van de Spiritualiteit van 10 januari t/m 9 februari 2020. In samenwerking met de Ontmoetingskerk en bibliotheek Zuidwolde hebben we een gevarieerd programma samengesteld. Bekijk het hier:

10 dec.: healing en workshops Nordic Shamanism

Op 10 december geeft Christer van Nordic Shamanism healings in de vorm van privésessies en een workshop Down to Earth Spiritualiteit.

De benadering van deze Noorse Sjamaan is toegankelijk, namelijk: “Thuis komen bij jezelf”. Niet dat gehaast, gezoek en weglopen voor oude emoties, maar gewoon leren zijn met alles wat is. Leven in en vanuit je “kern”.

Privé sessie:
Vanwege zijn goede gronding weet Christer als een soort van stofzuiger al je zwaardere energie over te nemen, vult je op met zuivere licht vibraties, en doet dit in een razendsnel tempo, dit is zijn grote kracht!

Workshop:
Tijdens deze workshop schroeft Christer de energie flink op, waardoor we in de diepere lagen van onszelf terecht komen. Er komt van alles naar boven, zoals emoties, oude pijn en karma. We ademen er door heen, dit doen we zonder oordeel. Christer zal aanwijzingen geven om dit op een juiste manier te doen.

Hoe meer je kan toelaten, hoe meer je kan loslaten.

Voor boekingen, vragen of verdere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nordic Shamanism
Contactpersoon: Lucie Houtkamp
www.nordicshamanism.nl
info@nordicshamanism.nl
+316 558 555 68

18 juni: open praktijkdag

Op 18 juni houden triggerpointtherapeut Christien Beekelaar en massagetherapeut Astrid Kolfschoten een open praktijkendag in ‘t Wheemhuus.

Ze geven vrijblijvend informatie over wat hun behandelingen kunnen opleveren. Ze demonstreren het ook graag.

Astrid Kolfschoten is massagetherapeut met de volgende specialisaties:

 • Babymassage
 • Massagetherapie
 • Ontspanningsmassage
 • Voetmassage
 • Massage bij kanker
 • Cupping

Christien Beekelaar is triggerpoint therapeut en biedt:

 • Triggerpoint
 • Dorn massage
 • Breussmassage
 • Cupping
 • Medical taping
 • Begeleiding en ondersteuning

U bent van harte welkom om kennis te komen maken met een van deze therapieën/behandelingen. Thee en wat lekkers staat voor u klaar!

Informatieavond Verkoeling in de warme zomer

Op donderdag 27 juni geeft Corina Dekker van Innerbalance by Corina een gratis informatieavond met informatie en advies over klachten gerelateerd aan de zomer. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur.

Herkent u zich in een van deze klachten?
•Slaapproblemen/rusteloos
•Hartkloppingen
•Slechte bloedvaten/aderverkalking
•Koude handen
•Spraakproblemen

Dit kan te maken hebben met onbalans in dunne darm en hart. Volgens de Chinese elementenleer zijn de organen dunne darm/hart verbonden met het element Vuur.

Onder het genot van een kopje kruidenthee krijgt u allerlei interessante informatie. Verder volgt er een mooie meditatie ter afsluiting.

Graag aanmelden via

Corina Dekker 06-38910651 `t Wheemhuus 0528-356675

Mail info@innerbalancebycorina.nl info@wheemhuus.nl

Bezoek boeddhist Sri Annatta

Op donderdag 14 maart was er een bijeenkomst in ‘t Wheemhuus met boeddhistisch meditatieleraar Sri Annatta, al zeer lang woonachtig in Thailand.

Sri, ofwel Peter van Loo, is vanaf 1975 boeddhist. Hij geeft sinds 1984, op verzoek van zijn leraar, les in meditatie en alles wat daarmee te maken heeft. Hij is ook monnik geweest en heette toen Phra Dhammawaroo. De titel Sri Annatta is hem verleend na een lange serie van meditaties. Hij leeft als een zogenaamde Sanyasie. Hij heeft zich van alle zakelijke aspecten teruggetrokken en houdt zich alleen nog met coaching, meditatie, genezing, lezingen en andere sociale aspecten van het leven bezig.

Sri Annatta hield een indrukwekkende meditatiebijeenkomst met een aantal mooie mantra’s. Hij vertelde over de kracht van hechting, gezondheid en hoe geluk in jezelf te ontdekken. De afsluiting bestond uit een energetisch opwekkende meditatie.

16 april: Energiek de lente in

Informatieavond: Energiek de lente in!

Wanneer : dinsdag 16 april 2019 * GRATIS TOEGANG*
Waar: Het Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur

Herkent u zich in een van deze klachten?

 • Hoofdpijn / migraine
 • Hoge bloeddruk
 • Droge / tranende ogen / hooikoorts
 • Ischias / spit
 • Galstenen

Dit kan te maken hebben met onbalans in lever en galblaas. Volgens de Chinese elementenleer zijn de organen lever/galblaas verbonden met het element HOUT.

Onder het genot van een kopje kruidenthee krijgt u allerlei interessante informatie. Verder een mooie meditatie ter afsluiting!

Graag aanmelden via Corina Dekker 06-38910651, `t Wheemhuus 0528-356675 of mail : info@innerbalancebycorina.nl of info@wheemhuus.nl.

11 jan.-10 febr.: Maand van Spiritualiteit

We nemen deel aan de maand van de Spiritualiteit met diverse extra activiteiten, zoals workshops, film, lezingen. Bekijk het programma dat we in samenwerking met de bibliotheek Zuidwolde en de Ontmoetingskerk tussen 11  januari en 10 februari verzorgen (afbeeldingen aanklikken geeft leesbaar beeld):

 

  

Back To Top