Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Meedoen met Stoptober

Hypnotherapeut Chantal van den Berg is hypnotherapeut behandelt mensen die willen stoppen met roken. Ze roept iedereen die daarbij hulp kan gebruiken op:

Laat mij je helpen! Grijp deze kans en doe mee in de maand oktober met Stoptober.

Hypnose kan bij stoppen met roken een uitkomst bieden. Het is bewezen dat 10% een verslaving (nicotine) is en 90% aangeleerd gedrag. Na enkele dagen is de nicotine volledig uit je lichaam en blijft het aangeleerde gedrag over. Omdat een roker vaak jaren rookt, is dat aangeleerde gedrag het grootste probleem die ervoor zorgt dat je terug valt in je oude gewoonte “het roken”.

Met hypnose worden patronen/oude gewoontes (het roken) doorbroken. Je wordt een NIET- ROKER.

Mijn traject bestaat uit:

 • 2 directe hypnose sessie
 • En een audiogeluidsfragment die je overal kan beluisteren wanneer het jou uitkomt

De kosten voor dit traject bedraagt 139,- euro.

Wil je meer informatie of een afspraak, stuur een app berichtje naar Chantal van den Berg, 06-82574780 of stuur een mail naar: hypnopraktijk@outlook.com

Dan zal ik je zo spoedig mogelijk terug bellen, mailen of appen.

Hypnotherapie in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Praktijk Ik Ben Zijn start in ‘t Wheemhuus

Praktijk Ik Ben Zijn – Om Te Worden Wie Je Werkelijk Bent

Energie zien, voelen of weten is allang niet vreemd of nieuw meer.  Denk maar aan de wetenschappelijke onderbouwing van kwantumfysica. Ervaringen in je leven, die je menszijn gevormd hebben, zitten in die energie besloten. Net als veel andere mensen kan ik intunen op die energie.

Als jouw levenservaringen niet passen bij wie je werkelijk bent of waarvoor je bestemd bent in dit leven, zal je systeem in verzet gaan. Dat merk je aan sterk wisselende emoties, steeds terugkerende ziekten en kwalen of rare niet kloppende gedachten. Ook kan het zijn dat je ineens ziet en beseft dat jouw kinderen jouw pijnlijke stukken beleven of die uit jouw familiegeschiedenis.

In mijn praktijk Ik Ben Zijn ben jij in the lead om die energie als het ware weer kloppend en werkend te maken. Dat heet transformeren. Als transformatiecoach begeleid ik dit proces in één van de prachtige ruimtes van ‘t Wheemhuus. Ik geef daar ook diverse workshops.

Het resultaat laat zich merken in rust en ruimte op allerlei levensgebieden. Het leren omgaan met je eigen energie maakt een prachtige combinatie met (reguliere) behandelingen en therapieën die je al volgt. Voor meer informatie over mij en mijn energiewerk, zie graag: www.ikbenzijn.nu.

Tot gauw ziens,
van Hart tot Hart,

Marianne Bulder
Transformatiecoach

Massages van Mibetta

Mibetta gaat in ‘t Wheemhuus massages aanbieden. Ze stelt zich graag voor:

Masseren doe ik al vanaf mijn 28ste en heb ik in mijn scholing mij in meerdere technieken kunnen
verdiepen zoals ontspanningsmassage, stoelmassage, integratieve massage, energetische
behandelingen en cranio sacraal waaruit facia unwinding plaatsvindt.

Mijn opleiding heb ik verkregen in Albuquerque, New Mexico in de VS.
Ieder persoon en lichaam is bijzonder en heeft een andere behandeling nodig, dit stem ik af op jouw
klachten en behoeftes. Ik maak contact, neem waar wat er gebeurt en masseer met volle aandacht
het hele lichaam. Een stevige massage met gevoel. Er zal aandacht zijn voor de pijnlijke gebieden,
hoewel ik kijk naar het grotere geheel.

Ik heb cliënten met specifieke klachten zoals bijv. hoofdpijn, stressklachten, rug/schouderklachten
maar ook cliënten die voor optimale ontspanning komen om het lichaam tot rust te laten komen. De
behandeling die ik geef zijn een mix van technieken, zo heeft ieder lichaamsdeel andere behoeftes.
Massage is goed voor de bloedsomloop en verbetert de toevoer van zuurstof en voedingstoffen naar
lichaamsweefsels, verbetert de huidspanning en stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen.

 

Cursus Inituïtief waarnemen

In januari en februari is er in ‘t Wheemhuus een cursus Inituïtief waarnemen te volgen. Wat houdt het in? Het is een gerichte training in het onderzoeken van jouw ware potentie op het gebied van ‘Psychic’ Mediumschap, het contact maken op zielsniveau bij de ander en deze informatie ook leren ‘lezen’.

Voor therapeuten en anderen die graag meer handen en voeten willen geven aan wat je bij de ander voelt, is deze 4-daagse training heel geschikt. Met voldoende aandacht voor alle deelnemers door de maximale groepsgrootte van 12 personen. Lees er meer over op deze website en meld je tijdig aan.

Yin Yoga iets voor jou?

Vanaf september geeft Leonoor Colenbrander op de dinsdagavond van 20.30 – 21.45 uur Yin Yogales in ‘t Wheemhuus.

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, dat zich richt op het bindweefsel in het lichaam, maar ook om je lichaamsveld op een positieve wijze te beïnvloeden.

Tijdens Yin Yoga worden houdingen langer aangehouden zodat gewrichten en banden sterker en soepeler worden. Ook kunnen houdingen dusdanig worden aangepast dat deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Nieuwsgierig geworden naar Yin Yoga? Doe een proefles mee! Kijk op www.leonoorcolenbrander.nl voor meer informatie.

Na afloop van elke les drinken we gezamenlijk een kopje thee.

Informatie over fybromalgie

Wat is fibromyalgie of weke delen reuma en waarom is deze aandoening zo lastig vast te stellen?

Fibromyalgie wordt door veel deskundigen omschreven als een reumatische aandoening aan spieren en bindweefsel. Bij veel soorten reuma kan de ziekte worden vastgesteld door objectieve metingen. Bij reumatische artritis worden bijvoorbeeld antistoffen in het bloed gevonden, zoals de reumafactor en CCP. Bij fibromyalgie vindt de diagnose enkel plaats op basis van symptomen. Daarom blijft het een ‘vage klacht’ en is er zelfs bij specialisten als huisartsen en reumatologen nog steeds wel eens onbegrip voor fibromyalgie-cliënten. Bovendien lijkt er geen medische behandeling voor fibromyalgie te zijn en daarom moeten mensen ‘met deze ziekte leren leven’. Over het ontstaan van de ziekte en instandhouding van de klachten bestaan echter verschillende visies. Het voornaamste symptoom ‘pijn’ is in ieder geval wél behandelbaar.

Fibromyalgie weetjes:

 • Ongeveer 40.000 mensen in Nederland hebben fibromyalgie
 • Bij fibromyalgie is er altijd sprake van centrale sensitisering
 • Triggerpoints en fascia worden meestal niet onderzocht bij de diagnostisering van fibromyalgie
 • De diagnose fibromyalgie wordt gesteld door reumatologen. Soms wordt deze ziekte ook weke delen reuma genoemd.

De belangrijkste symptomen van fibromyalgie / weke delen reuma:

Fibromyalgie is voor velen wellicht een ‘vage aandoening’, toch zijn de belangrijkste klachten inmiddels duidelijk symptomen waaraan de ziekte te herkennen is.

 • (Spier)pijn: Meestal hebben fibromyalgie-cliënten pijn in de rug, nek en schouders, en aan het borstbeen, de zijkant van de heupen en de binnenkant van de knieën. Hier bevinden zich de voornaamste fibromyalgie tenderpoints.
 • Stijfheid: Fibromyalgie-cliënten hebben vaak last van ochtendstijfheid. Maar stijfheid kan ook optreden na een tijdje zitten of staan. Deze stijfheid gaat moeilijker weg dan bij mensen die geen fibromyalgie hebben.
 • Krachtverlies: Door spierklachten ontstaat er vaak krachtverlies. Hierdoor hebben mensen met fibromyalgie moeite met eenvoudige handelingen als dingen dragen en gaan zitten en opstaan.
 • Slaapproblemen: Door pijnklachten kunnen fibromyalgie-cliënten moeite hebben met inslapen en doorslapen.
 • Vermoeidheid: De pijnklachten, stijve spieren en slaapproblemen putten het lichaam uit. Daarom hebben veel mensen met fibromyalgie vrijwel altijd last van vermoeidheid.
 • Stemmingsklachten: Of het nu een gevolg is van het slechte slapen en de pijn óf dat er een andere oorzaak voor aan te wijzen is, fibromyalgie-cliënten ervaren vaak stemmingsklachten. Ze voelen zich vaker dan anderen angstig, besluiteloos en kunnen last hebben van depressieve gevoelens.
 • Concentratieklachten en vergeetachtigheid: Ook hiervan is de oorzaak onbekend. Wellicht is er verband met spierspanningen en pijnklachten. Waarschijnlijk speelt de verminderde nachtrust ook een rol bij de concentratieklachten en vergeetachtigheid van fibromyalgie-cliënten.

De oorzaak van laaggradige ontstekingen

Die laaggradige ontstekingen worden waarschijnlijk veroorzaakt door SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth), ofwel bacteriële overgroei in de dunne darm. In 2008 bleek er namelijk dat er bij mensen met fibromyalgie vaak sprake is van een overgroei van schadelijke bacteriën in de dunne darm. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lekkende darm. Ook blijkt 30 tot 70% van de mensen met fibromyalgie het prikkelbare darm syndroom (PDS) te hebben. Zowel SIBO als PDS zijn in verband gebracht met een verhoogde gevoeligheid voor pijn, waarvan bij fibromyalgie-cliënten sprake is. Bij beide darmaandoeningen kunnen er namelijk ontstekingsbevorderende stoffen als cytokinen en prostaglandinen via het bloed in de hersenen terechtkomen, waar deze zorgen voor een hogere pijngevoeligheid.

Voor meer informatie over Fibromyalgie neem gerust contact op met MESC of het Wheemhuus. MESC heeft afgelopen periode verdiepingen gedaan in Whiplash & Hersenschudding en het Fascia. Ook voor voor meer informatie over deze onderwerpen, klachten en/of behandeling, kunt u contact opnemen met MESC of ‘t Wheemhuus.

Proeverij van gastlessen

Ben je nieuwsgierig naar onze groepslessen en wil je een keer ‘proeven’ aan een les? Kom dan vrijdag 23 oktober langs in het Wheemhuus om vrijblijvend kennis te maken met Yoga, Tai Chi en Pilates.

Je neemt in kleine groepjes, geheel coronaproof, in één van onze ruimtes plaats. De docent wisselt elke 25 minuten van ruimte zodat je de verschillende lessen kunt ervaren en uitproberen.

Vrijdag 23 oktober ben je vanaf 19.15 uur welkom. We beginnen om 19.30 uur en de proeverij eindigt om 21.15 uur.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel dien je je op te geven via info@wheemhuus.nl of tel. 0528-356675. Neem zelf een badhanddoek, deken, evt. kussentje en flesje water mee.

Graag tot dan!

Actuele coronamaatregelen

Alle behandelingen gaan op afspraak, zodat er op voorhand een telefonische screening kan worden gedaan door de desbetreffende therapeut of behandelaar.

Geen klachten dan bent u welkom.

De groepslessen komen helaas nog te vervallen. Zodra daar meer over bekend is laten we dit weten.

INSTRUCTIES VOOR BEZOEK AAN ONS CENTRUM I.V.M. COVID-19 PREVENTIE:

 • Mocht na de telefonische screening toch sprake zijn van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts dan kan de afspraak niet doorgaan. Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de desbetreffende therapeut of via ons algemene nummer.
 • Het centrum mag pas 5 minuten voor de afgesproken tijd betreden worden. Indien men te vroeg arriveert graag buiten de praktijk wachten, bijvoorbeeld in de auto.
 • Graag ook buiten de praktijk de 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen respecteren.
 • Bij binnenkomst de handen desinfecteren (ook van uw kind) bij de desinfectietafel bij de hoofdingang en daarna plaatsnemen in wachtkamer.
 • Het patiëntentoilet is afgesloten, graag uw begrip hiervoor. Bij hoge nood graag eerst melden bij uw behandelaar.
 • Koffie/thee corner is afgesloten.

Heeft u nog vragen of u moet zich afmelden dan kunt u bellen met 0528 – 35 66 75.

10 dec.: healing en workshops Nordic Shamanism

Op 10 december geeft Christer van Nordic Shamanism healings in de vorm van privésessies en een workshop Down to Earth Spiritualiteit.

De benadering van deze Noorse Sjamaan is toegankelijk, namelijk: “Thuis komen bij jezelf”. Niet dat gehaast, gezoek en weglopen voor oude emoties, maar gewoon leren zijn met alles wat is. Leven in en vanuit je “kern”.

Privé sessie:
Vanwege zijn goede gronding weet Christer als een soort van stofzuiger al je zwaardere energie over te nemen, vult je op met zuivere licht vibraties, en doet dit in een razendsnel tempo, dit is zijn grote kracht!

Workshop:
Tijdens deze workshop schroeft Christer de energie flink op, waardoor we in de diepere lagen van onszelf terecht komen. Er komt van alles naar boven, zoals emoties, oude pijn en karma. We ademen er door heen, dit doen we zonder oordeel. Christer zal aanwijzingen geven om dit op een juiste manier te doen.

Hoe meer je kan toelaten, hoe meer je kan loslaten.

Voor boekingen, vragen of verdere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nordic Shamanism
Contactpersoon: Lucie Houtkamp
www.nordicshamanism.nl
info@nordicshamanism.nl
+316 558 555 68

18 juni: open praktijkdag

Op 18 juni houden triggerpointtherapeut Christien Beekelaar en massagetherapeut Astrid Kolfschoten een open praktijkendag in ‘t Wheemhuus.

Ze geven vrijblijvend informatie over wat hun behandelingen kunnen opleveren. Ze demonstreren het ook graag.

Astrid Kolfschoten is massagetherapeut met de volgende specialisaties:

 • Babymassage
 • Massagetherapie
 • Ontspanningsmassage
 • Voetmassage
 • Massage bij kanker
 • Cupping

Christien Beekelaar is triggerpoint therapeut en biedt:

 • Triggerpoint
 • Dorn massage
 • Breussmassage
 • Cupping
 • Medical taping
 • Begeleiding en ondersteuning

U bent van harte welkom om kennis te komen maken met een van deze therapieën/behandelingen. Thee en wat lekkers staat voor u klaar!

Back To Top