Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Hypnotherapie in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde klachten te behandelen. Denk hierbij aan angsten, fobieën, stress klachten, stoppen met roken. Je kunt wel weten wat je probleem is, maar daarmee heb je het nog niet opgelost. Door middel van hypnotherapie kan het (probleem) wat je graag wilt veranderen, gereset worden in je onderbewustzijn.

Onderbewustzijn kan je vergelijken met een harde schijf waarop alles wordt opgeslagen. Vanaf de geboorte wordt er elke dag nieuwe informatie toegevoegd.

Alles wat we meemaken slaan we op in ons onderbewustzijn. Ook alle patronen, angsten, gewoonten en overtuigingen liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn. Het is bewezen dat de oorzaken van klachten en problemen niet te vinden zijn in het bewustzijn maar in het onderbewustzijn.

Hoe werkt het?

Hypnotherapie is een manier om iemand in een hele diepe ontspanning/trance te brengen waardoor ik kan communiceren met het onderbewustzijn. Dit is van belang als je bepaald gedrag wilt veranderen, patronen wilt doorbreken. Zoals:

– Angsten (vliegangst, faalangst, bloosangst, onzekerheden, rijangst)

– Fobieën

– Nagelbijten

– Stoppen met roken

Hypnose is een diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Je neemt echter nog alles waar en je “slaapt niet” zoals vaak wordt gedacht. Het geconcentreerd lezen van een boek, waardoor je alles om je heen vergeet, is in principe al hypnose. Een film kijken waar je helemaal in zit is ook een soort van hypnose. Als je auto rijdt, heb je wel eens dat je bij thuiskomst niet alles meer herinnert van de rit. Ook dat is een vorm van hypnose. Je bent gewoon bij bewustzijn, hoort alles en bent volledig in controle.

Stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken? Misschien heb je al meerdere pogingen ondernomen, maar lukt het toch iedere keer niet om het vol te houden. Hypnose kan bij het stoppen met roken een uitkomst bieden. Het is bewezen dat 10% een verslaving (nicotine) is en 90% aangeleerd gedrag. Na enkele weken is de nicotine volledig uit je lichaam en blijft het aangeleerde gedrag over. Omdat een roker vaak jaren rookt, is dat aangeleerde gedrag het grootste probleem die ervoor zorgt dat je terug valt in je oude gewoonte “het roken”.

Met hypnose worden patronen/oude gewoontes (het roken) doorbroken. Je wordt een NIET ROKER. Vaak is 1 a 2 hypnotherapiesessie al voldoende en merk je al resultaat.

Wie ben ik

Mijn naam is Chantal van den Berg, ik ben Hypnotherapeut. Juni 2021 heb ik de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut afgerond. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT (collectief alternatief therapeuten) erkend als alternatief therapeut.

Wil je meer informatie of een afspraak maken stuur een app berichtje naar 06-82574780 of stuur een mail naar: hypnopraktijk@outlook.com

Dan zal ik je zo spoedig mogelijk terug bellen, mailen of appen.

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprek

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top