Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

GZ-Psycholoog in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Tot eind 2023 neemt Monique geen nieuwe klanten meer aan.

IBSR Inquiry-Based Stress Reduction

Wat is IBSR

Inquiry-Based Stress Reduction (IBSR) is ontstaan uit “The Work” van door Byron Katie, een Amerikaanse vrouw die zelf jarenlang met verschillende psychische klachten kampte. Tijdens haar ziekteproces bemerkte ze dat haar negatieve emoties puur het gevolg waren van haar gedachten. En die negatieve emoties verdwenen als zij haar stressvolle gedachten onderzocht. De methodiek van Byron Katie werd verder uitgewerkt tot Inquiry-Based Stress Reduction. De techniek kan ingezet worden bij alle cliënten die bereid zijn om hun gedachten te onderzoeken.

Het belangrijkste onderscheid tussen IBSR en de reguliere cognitieve (gedrags-)therapie is de houding die cliënten en therapeuten aan moeten nemen. Cliënten worden bij IBSR verzocht om naar ‘binnen’ te gaan en de antwoorden vanuit het innerlijke weten te laten komen. De antwoorden komen niet voort uit het bewuste denken, maar vanuit een innerlijke wijsheid. Dit kan makkelijker tot emotionele veranderingen leiden, tot stressreductie.

Voor wie is IBSR

Inquiry-Based Stress Reduction is in principe voor iedereen geschikt. Of het aansluit bij de manier waarop jij anders wil leren denken en doen -want dat is het uitgangspunt- is een kwestie van ervaren. Veel mensen hebben er baat bij. Het wordt vaak toegepast bij

 • Angststoornissen
 • Milde depressies
 • Burnout
 • Dwangklachten
 • Eetstoornissen
 • Stress

En bij tal van andere klachten kan IBSR uitstekend ondersteuning bieden.

IBSR in het Wheemhuus

In het Wheemhuus kun je hiervoor terecht bij Monique Thijssen GZ-Psycholoog

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top