Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Diëtist en Psychosociaal therapeut i.o.

Janet Redder, Diëtist en Psychosociaal therapeut i.o.

Diëtist 

Mijn naam is Janet Redder, ik ben diëtist en psychosociaal therapeut (in opleiding). Ik begeleid al jaren mensen, vooral specifieke doelgroepen. Te denken valt hierbij aan het begeleiden van mensen met psychische problemen, niet aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking.

Doordat ik zelf een aangeboren immuun afwijking heb, weet ik dat gezond eten en bewegen mij helpt om me energiek en fit te voelen. In mijn werk met specifieke doelgroepen kwam ik veel ‘eetproblematiek’ tegen. Omdat ik zelf ervaar hoe voeding helpt om je gezond te voelen, ben ik Voeding en Diëtetiek gaan studeren en heb ik deze inmiddels afgerond. Naast mijn eigen praktijk werk ik als diëtist in een verpleeghuis. Hierdoor heb ik ervaring met dieetadvies bij het ouder worden, bij ziektes of door hersenbeschadigingen.

Wat doet een diëtist?

Diëtisten begeleiden mensen bij het verliezen / aankomen van gewicht en/of voedingsadviezen bij (chronische) ziekte. Klik hier voor meer informatie over de Diëtist

Ik kan u adviseren op alle gebieden die staan onder de link: informatie over de diëtist en ben gespecialiseerd wat betreft dieetadvisering op de volgende gebieden:

 • Voedingsadviezen voor diabetes type 2, overgewicht, ondergewicht
 • Voedingsadviezen bij wonden en decubitus
 • Voedingsadviezen bij een stoma
 • Advisering om het immuunsysteem te versterken
 • Eetproblemen zoals; veranderd eetgedrag na hersenletsel, problemen met eten door stress, ongewenst aankomen / afvallen door psychische aandoeningen en/of medicatiegebruik
 • Eetstoornissen zoals emotionele eetbuien, ontremd eetgedrag of andere problemen met eten door niet-aangeboren hersenletsel, psychische problemen of verstandelijke beperking

Als diëtist (en psychosociaal therapeut i.o.) ben ik de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding, gezondheid en (eet)gedrag. Tijdens de intake zal ik samen met u in kaart brengen welke vraag/doel u heeft. Door mijn kennis op het gebied van voeding en gedrag, kijk ik graag samen met u welke veranderingen in leefstijl of voeding bij u past en/of nodig is.

Momenteel ben ik nog in opleiding tot psychosociaal therapeut. Als ik deze opleiding heb afgerond kan ik u op een nog breder vlak begeleiden.

Wie kan naar de diëtist?

Voor iedereen die wil afvallen/aankomen of door ziekte aangepast moet eten. Ik ga graag met u op zoek naar uw eigen mogelijkheden uw gezondheid te verbeteren. Ik vind het belangrijk om samen met u op zoek te gaan naar een advies wat voor u als persoon haalbaar en passend is en kan u begeleiden om het advies uit te voeren.

Vergoeding

Dieetadvies door een diëtist valt onder de basisverzekering en wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Een consult dieetadvisering kost € 70,- per uur. U krijgt een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar. Houd er wel rekening mee, dat deze vergoeding ten laste komt van het wettelijke eigen risico van uw zorgverzekering. Dit is niet van toepassing voor kinderen tot 18 jaar.

Het kan zijn dat in een aanvullende verzekering ook uren diëtetiek zijn opgenomen. Dit staat vermeld in uw polisvoorwaarden. Op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies kunt u ook nalezen welke zorgverzekering dieetadvisering heeft opgenomen in een aanvullend pakket.

Meer weten

Meer informatie vindt u op redderhealth.nl

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top