Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Craniosacraal therapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Viscerale therapie

Wat is viscerale therapie

Viscerale therapie is een therapievorm die zich onder andere bezig houdt met de behandeling van de organen. ‘Visceraal’ betekent dan ook letterlijk ‘de ingewanden betreffend’. Je spreekt het uit als ‘visseraal’. Kenmerkend voor de viscerale therapie, is dat de mens beschouwd wordt als een eenheid. Een eenheid van alle lichamelijke structuren en processen die zich afspelen in het lijf. Zo kunnen bewegingsstoornissen in de spieren of gewrichten lijden tot pijn of bewegingsbeperking in armen, benen of in de rug. Maar wat vaak nog veel belangrijker blijkt te zijn, is de invloed van de bloedvaten, zenuwen, lymfe, organen en schedelbotten op het functioneren van het gehele lijf en het ontstaan van klachten. Vandaar dat de viscerale therapie ook de bewegelijkheid onderzoekt van deze belangrijke structuren.

Bindweefsel

De eerder genoemde structuren zijn allen nauw verbonden via bindweefsel waardoor ze elkaar direct kunnen beïnvloeden. Dit bindweefsel is een alles verbindend systeem en dus ook zeer belangrijke. De visceraal therapeut onderzoekt en behandelt uiteraard ook deze structuur. Dankzij deze nauwe verbondenheid is het lichaam in staat om allerlei complexe processen nauwkeurig af te stemmen zonder dat we daar weet van hebben. Voorbeelden hier van zijn: sporten, je ademhaling, je hartslag of je spijsvertering. We zullen ons hier pas bewust van worden als er klachten gaan ontstaan.

Holistisch

Buiten de behandeling van al deze structuren, heeft de visceraal therapeut ook aandacht voor de psycho-emotionele invloed op de klachten. Er zal altijd een wisselwerking aanwezig zijn tussen de lichamelijke en geestelijke processen die op dat moment bij iemand spelen of gespeeld hebben. Ook deze psycho-emotionele component zal de visceraal therapeut betrekken in zijn onderzoek en behandeling. Dit maakt dat de benaderingswijze van de visceraal therapeut altijd holistisch zal zijn; de mens wordt als een geheel beschouwd.

Voor wie is Viscerale therapie geschikt

De Visceraal therapeut in het Wheemhuus streeft ernaar om mensen te helpen die bijvoorbeeld ‘medisch’ uitbehandeld zijn en cliënten met vage en/of chronische klachten. Ook behandelt hij kinderen met onbegrepen klachten (bijv. angsten, druk zijn, etc)” Hiervoor heeft hij zich aanvullend geschoold op het gebied van Craniosacraal therapie en Viscerale therapie, therapievormen die zoveel mogelijk nastreven om oorzaken te achterhalen én te behandelen.

Het behandelen van symptomen heeft volgens hem weinig nut voor een blijvend positief resultaat op de lange termijn. In heel veel gevallen is de plaats van de pijn of de locatie van de klacht (symptoom), vaak níet de oorzaak van uw probleem.

Heeft u bijvoorbeeld ‘chronische’ hoofdpijnen, dan kunt u een pijnstiller nemen om tijdelijk minder hoofdpijn te hebben, of ik ga samen met u onderzoeken waar de oorzaak van uw probleem ligt om mogelijk een leven te kunnen leiden zonder pijn en pijnstillers.

“Het vasthouden (vaak onbewust) van emoties (bijv. angst) spelen veelal een vrij grote rol bij het in stand houden van verschillende klachten. Opgeslagen c.q. onverwerkte emoties brengen vaak spanningen met zich mee en deze nemen ruimte in…ze ontnemen je jouw vrijheid!”

Dagelijks werkt hij met twee prachtige therapievormen (‘Cranio’ en ‘Visceraal’), die hij dan ook graag combineert in zijn behandelingen bij baby’s, jongeren en volwassenen. Voor het behandelen van de allerjongsten (0-2 jaar) en kinderen (2-16 jaar) heeft hij speciale nascholingen gevolgd, in zowel de ‘Cranio’ als in de Viscerale Therapie.

Whiplash klachten

Erik heeft zich verder gespecialiseerd in het behandelen van Whiplash klachten. Vooral bij de mensen die hiervoor, medisch gezien, uitbehandeld zijn, blijkt er vaak na een aantal behandelingen nog opzienbarend herstel van klachten op te treden.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kunt u terecht bij Erik Boom

Voor verdere informatie zie: https://praktijkboom.nl/

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Aanmelden

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Klik dan op onderstaande knop.

Aanmelden

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top