skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Groepslessen voor meer ontspanning en balans

Heb je klachten van lichamelijke of geestelijke aard, ben je gespannen of op andere wijze niet goed in balans? Zoek je naar nieuwe manieren van ontspannen? In ’t Wheemhuus vind je hiervoor diverse oplossingen.

Met meerdere docenten bieden we een gevarieerd aanbod aan Yoga, Pilates en Tai Chi. Bekijk de mogelijkheden en kies voor een vorm die bij jou past. Gratis een proefles volgen is altijd mogelijk. Zie groepslesrooster onderaan deze pagina.

Heb je belangstelling om zelf een groepsles, workshop of lezing in ‘t Wheemhuus te houden? Lees alles over het huren van onze praktijkruimtes en grote zaal.

't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een eeuwenoude wetenschap, die in 1969 door Yogi Bhajan vanuit India naar het Westen is gebracht. Het wordt ook wel de ‘Yoga van Bewustzijn’ genoemd.

Kundalini yoga werkt direct in op je zenuwstelsel, je organen en je klierstelsel. Je versterkt je spieren, je gewrichten en je wervelkolom, je voert afvalstoffen af, en je verbetert de werking van je organen, klieren, bloedcirculatie, zenuwstelsel en immuunsysteem.

Je leert beter focussen en ontwikkelt je hersenen in de meditaties. Je leert je emoties begrijpen en ermee om te gaan. Bovendien motiveert het je om een gezonde levensstijl aan te nemen. Fysiek geeft het je energie, vergroot het je doorzettingsvermogen en het maakt je soepel en flexibel. Mentaal vergroot het je concentratie en alertheid. Emotioneel geeft het meer rust en stabiliteit.

Kenmerkend voor Kundalini Yoga is de afwisseling van dynamische, fysieke oefeningen met meditatie waarbij er veel aandacht voor de ademhaling en het gebruik van de stem is. Je leert  je open te stellen voor al het goede en meer te leven vanuit je intuïtie. Tegelijkertijd helpt het je om stevig op je benen te staan en efficiënt om te gaan met alledaagse zaken in je leven.

Voor meer informatie: www.middenweg.guru

Gian Inder

Maandag: 18:30 – 20:00 uur (Groep 1)

Maandag: 20:15 – 21:45 uur (Groep 2)

Proefles   5 €

Proefles pakket (serie van 3 lessen)   20 €

Losse les   12 €

Per maand (1x per week les)   42 €

Voor meer informatie kijk op: www.middenweg.guru

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Ga dan naar www.middenweg.guru/contactformulier en vul je gegevens in.

Yin yoga en pilates in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Yin Yoga

Yin yoga is een vorm van yoga waarbij niet de beweging maar de stilte essentieel is. Zeker als je een druk leven hebt is het belangrijk om yin toe te voegen aan je wekelijkse routine. Een batterij moet altijd een basisspanning hebben om weer opgeladen te kunnen worden. Om te voorkomen dat je helemaal leegloopt is het belangrijk om met regelmaat even een yin moment van ontlading en loslaten te nemen om daarna weer op te laden.

Het is een fijne manier van ontspanning door gerichte inspanning. Tijdens de yin yoga belasten we bewust het bindweefsel, zodat gewrichten en ligamenten sterker en soepeler worden. Door je bindweefsel met yin te trainen zul je merken dat je je totale beweeglijkheid vergroot en dat je je spieren maar ook je geest, minder snel zult overbelasten. Daarnaast zorgt het voor een diepe ontspanning en ondersteunt het de spijsvertering, helpt tegen chronische stress, vermoeidheid en hoge bloeddruk.

Yin yoga combineert de invloeden van Indiase en Chinese yoga praktijk met Westerse wetenschap om je gezondheid te verbeteren. Ook als je in het verleden al eens je fysieke of mentale grenzen bent overgegaan is dit een hele mooie en effectieve manier om daar mee om te gaan. We gebruiken de houding om in het lichaam te komen en niet het lichaam om in de houding te komen. Je leert jezelf verkennen; waar liggen mijn grenzen? waar houd ik spanning vast? en hoe kan ik die bewust weer loslaten? Op deze manier kom je in contact met jezelf. Door de zachte benadering en de ondersteuning door middel van props in de houdingen, kun je dieper ontspannen en krijg je meer energie. Wanneer je meer in balans en mindful wilt leven, is dit een ideale toevoeging in je wekelijkse routine. Kijk voor meer informatie op: www.yogaenergyfemmique.com.
Welkom!

Dinsdag 10:00 – 11:15 uur

Proefles   5 €

Proeflespakket (serie van 3 lessen)   20 €

Losse les   12,50 €

YEF Yin Yoga 10-strippenkaart 110 €
(geldigheidsduur 14 weken)

Voor meer informatie: mail naar yogaenergyfemmique@gmail.com of app naar 06-15 27 37 09

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Aanmelden Yin yogaAanmelden PilatesAanmelden Yin yoga & PilatesProefles Yin yogaProefles Pilates

  Hoe heeft u ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Kinesiologie 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

  Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd.

   Hoe werkt Dru Yoga?

  Dru Yoga is een methode die een volledige integratie van yoga, gezondheid en innerlijke kracht tot stand brengt. Dru Yoga bestaat uit de volgende 6 onderdelen:

  1) Activering van het lichaam

  2) Energy Block Release series

  In deze series worden zachte vloeiende bewegingen gecombineerd met strekkingen. Spieren en gewrichten worden in de Dru Yoga nooit helemaal gestrekt, alle bewegingen en houdingen zijn rond en zacht, zodat de energiestroom niet wordt onderbroken. Dit maakt dat het lichaam energie blokkades makkelijker los kan laten.

  3) Mudra’s

  Dit zijn houdingen van het lichaam die invloed hebben op de lichaams- energieën. In de meeste gevallen worden handen en vingers in een bepaalde positie gehouden, maar het hele lichaam kan deel uitmaken van een mudra.

  4) Asana’s

  ook wel yoga houdingen genoemd, zijn meer dan lichamelijke oefeningen.

  • geven soepelheid aan rug en gewrichten
  • versterken spieren, klieren en interne organen
  • vergroten de energiestroom in het lichaam
  • verbeteren lichaam en gezondheid
  • verbeteren de bloedsomloop
  • verhogen de stofwisseling in je lichaam
  • kunnen pijn verlichten

  5) Pranayama

  Met pranayama wordt het beoefenen van de beheersing van de ademhaling bedoeld. Fysiek wordt er meer zuurstof in het bloed gebracht, waardoor er ook meer zuurstof naar de hersenen wordt aangevoerd. Verder geeft het beoefenen van pranayama het lichaam nieuwe vitaliteit, brengt het gevoelens tot rust en zorgt het voor een heldere geest.

  6) Diepe ontspanning

  Dit is een effectieve spierontspannende techniek die alle delen van het fysieke lichaam ontspannen. Ook de geest kan tijdens de diepe ontspanning tot rust komen. Door middel van spirituele ontspanning ga je je realiseren dat alle geluk van binnen uit komt. De diepe ontspanningstechnieken helpen ons de innerlijke verbinding tot stand te brengen en de obstakels te overbruggen die ons nog scheiden van ons Zelf.

  Voor meer informatie: www.hannynieuwenkamp.nl

  Hanny Nieuwenkamp

  Elke donderdagochtend van 09.00 – 10.15 uur

  Een proefperiode van 4 opeenvolgende lessen 33 €

  Lesgeld 11 €

  Voor meer informatie kijk op: www.hannynieuwenkamp.nl

  Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

   Naam (*)

   E-mail (*)

   Telefoonnummer (*)

   Afspraak makenProefles

   Hoe heeft u ons gevonden?
   Facebook
   Zoeken in Google
   Krant/tijdschrift
   Via iemand ander
   Anders

   Vinyasa flow yoga in 't Wheemhuus Zuidwolde

   Vinyasa Flow Yoga

   Flow yoga is een dynamische vorm van yoga. Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Door deze verbinding onderstaat er een natuurlijk ritme, een flow, waarin in de houdingen elkaar in een redelijk tempo opvolgen.

   Door middel van een creatieve reeks houdingen (asanas) bereidt je je voor op moeilijkere houdingen. Krachtige houdingen en diepe stretches waar de tijd voor genomen wordt.

   Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen omdat de wat krachtige en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen.

   Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis en werkt positief door in je zelfvertrouwen.

   Voor meer informatie: www.klankisbeweging.nl

   Marjolein Schoonewille – Nijmeijer

   Elke dinsdagavond van 18.30 – 19.45 uur

   Elke woensdagavond van 20.30 – 21.45 uur

   Een proefles 5 €

   Maandabonnement voor vaste les per week 47,50 €

   Yoga-strippenkaart 10x  125 € (Geldig 14 weken)

   Losse les 14 €

   Voor meer informatie kijk op: www.klankisbeweging.nl

   of mail, bel of app: marjolein@klankisbeweging.nl,  06-28 88 44 47

   Wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaande link.

   www.klankisbeweging.nl/aanmelden

   Kinesiologie 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

   Stoel yoga (Dru)

   Elke donderdag (stoel) yoga in het Wheemhuus in Zuidwolde

   Voor meer informatie: www.hannynieuwenkamp.nl

   Hanny Nieuwenkamp

   Elke donderdag van 10:20 – 11:50  uur

   Een proefperiode van 4 opeenvolgende lessen 33 €

   Lesgeld 11 €

   Voor meer informatie kijk op: www.hannynieuwenkamp.nl

   Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

    Naam (*)

    E-mail (*)

    Telefoonnummer (*)

    Afspraak makenProefles

    Hoe heeft u ons gevonden?
    Facebook
    Zoeken in Google
    Krant/tijdschrift
    Via iemand anders
    Anders

    Tai Chi 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

    Tai Chi Gong

    Mijn naam is Ting Chi Cheng of gewoon David. Mijn Yin Yang Geneeswijze = natuurlijke geneeswijze.

    Ik leg de nadruk op de behandelwijze van het lichaam als één geheel, en niet als losse onderdelen. Alles werkt heel nauwkeurig samen, niets is overbodig. Mijn advies: luister goed naar je lichaam om samen stapje voor stapje de meest aangename leefwijze te ervaren: harmonie tussen lichaam, geest en ziel.

    Tai Chi Gong (individuele of groepsles):
    Tai Chi Gong is een serie lichamelijke balansoefeningen (ca. 30 minuten per dag) om het lichaam compleet te voorzien van de broodnodige vitaliteit en balans.

    Tai Chi Gong heeft de volgende voordelen ten opzichte van andere lichamelijke activiteiten:

    • richt zich op totaliteit: energie activeren, aanvullen en behouden;
    • ontspannen en effectief: heel bewust omgaan met de lichamelijke huishouding;
    • geneeskrachtig en ondersteunen: versterkt het immuunsysteem en bevordert het bioritme van het lichaam;
    • gewenste rust en ruimte: om het innerlijke ritme te ervaren;
    • duurzaam: leeftijd is geen beperking, van 4 jaar tot 90+;
    • meer vrijheid: in keuze van kleding en ruimte.

    Voor meer informatie: www.yinyanggeneeswijze.nl

    David Cheng

    Maandag van  09.00 – 10.00 uur

    Woensdag van 19.00 – 20.00 uur

    Vrijdag van 09.00 – 10.00 uur

    Proefles   5 €

    Losse les   7 €

    Lespakket (6 lessen)   36 €

    Voor meer informatie kijk op: www.yinyanggeneeswijze.nl

    Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

     Naam (*)

     E-mail (*)

     Telefoonnummer (*)

     Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprek

     Hoe heeft u ons gevonden?
     Facebook
     Zoeken in Google
     Krant/tijdschrift
     Via iemand anders
     Anders

     Yin yoga en pilates in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

     Pilates

     Pilates is een bewegingsvorm waarbij we kracht in het lichaam versterken vanuit de romp, de Core. Tijdens de oefeningen werken de diepere rug-, buik-, bekkenbodemspieren en omliggende spieren intensief samen.

     In het dagelijks leven zitten we te vaak met een inactieve, bolle rug. Hierdoor ligt er veel druk op de tussenwervelschijven met alle gevolgen van dien. Om de rug weer in balans te brengen, train je met pilates juist de spieren die zorgen voor een actieve, holle rug. Doordat je je bewust wordt van de spiergroepen die in beide houdingen relevant zijn, kun je ook in de rest van de week beide houdingen bewust afwisselen. Zo kun je je Core versterken, rugpijn voorkomen of verhelpen en je natuurlijke curve van je rug optimaliseren.

     Pilates is een totaaltraining waarbij je diepliggende spieren intensief gebruikt en daardoor ook de omliggende spieren optimaal laat samenwerken. Joseph Pilates was zelf reuma en astma patiënt en in de afgelopen honderd jaar zijn de door hem gemaakte oefeningen empirisch en wetenschappelijk verder ontwikkeld tot de huidige vorm. De les wordt afgebouwd met een aantal versterkende Yin houdingen, zodat je aan het eind van de les zowel de flexibelere delen alsook de stuggere delen van je lichaam hebt getraind en een betere balans in het gehele lichaam zult ervaren. Kijk voor meer informatie op: www.yogaenergyfemmique.com.

     Je ontwikkelt een sterke romp, kracht en lenigheid door middel van een intense maar prettige work-out, zodat je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je fel zit!

     Donderdag 18:30 – 19:45 uur

     Proefles   5 €

     Proeflespakket (serie van 3 lessen)   20 €

     Losse les   12,50 €

     Per maand (1x per week les)   32 €

     YEF Pilates 10-strippenkaart (geldigheidsduur 14 weken) 110

     Voor meer informatie kijk op: mail naar yogaenergyfemmique@gmail.com of app 06-15 27 37 09.

     Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

      Naam (*)

      E-mail (*)

      Telefoonnummer (*)

      Aanmelden Yin yogaAanmelden PilatesAanmelden Yin yoga & PilatesProefles Yin yogaProefles Pilates

      Hoe heeft u ons gevonden?
      Facebook
      Zoeken in Google
      Krant/tijdschrift
      Via iemand anders
      Anders

      Lesrooster 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde
      Back To Top