Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Craniosacraal therapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Craniosacraal therapeut

Craniosacraal therapeut in het Wheemhuus

Erik Boom (1976), geboren en getogen in Vriezenveen is in 2005 zijn eigen fysiotherapiepraktijk gestart in Steenwijk.

In 2011 heeft hij de post-HBO opleiding tot Craniosacraal therapeut (CST-D) afgerond en in 2012, de Viscerale therapie (VT-D), tevens post-HBO.

Een gedegen kennis én zuiver intuïtief handelen zijn bij deze therapievormen twee onmiskenbare eigenschappen die samen een verfijnde combinatie is. Hij richt zich zoveel mogelijk op oorzaken i.p.v. symptomen.

Zijn kennis en ervaring als fysiotherapeut combineert hij met craniosacraal therapie en viscerale therapie. Hiermee streeft hij ernaar om mensen te helpen die bijvoorbeeld ‘medisch’ uitbehandeld zijn en cliënten met vage en/of chronische klachten. Ook behandelt hij kinderen met onbegrepen klachten (bijv. angsten, druk zijn, etc) en is hij gespecialiseerd in het behandelen van (huil-)baby’s.

Door zijn verdere jarenlange ontwikkeling op intuïtief vlak (o.a. mediumschap) én op het gebied van energetisch werk. Is hij in staat om onderliggende problematiek of klachten (op zowel fysiek, emotioneel als spiritueel niveau) te herkennen. Daarbij het doelgericht en daadkrachtig te behandelen. De klachten of problemen die hij behandelt zijn zeer uiteenlopend. Zowel bij fysieke klachten als bij emotionele disbalans kunt u bij hem terecht.

Voor wie is Craniosacraal therapie geschikt

Het behandelen van symptomen heeft volgens hem weinig nut voor een blijvend positief resultaat op de lange termijn. In heel veel gevallen is de plaats van de pijn of de locatie van de klacht (symptoom), vaak níet de oorzaak van uw probleem.

Heeft u bijvoorbeeld ‘chronische’ hoofdpijnen, dan kunt u een pijnstiller nemen om tijdelijk minder hoofdpijn te hebben. Of ik ga samen met u onderzoeken waar de oorzaak van uw probleem ligt om mogelijk een leven te kunnen leiden zonder pijn en pijnstillers.

“Het vasthouden (vaak onbewust) van emoties (bijv. angst) spelen veelal een vrij grote rol bij het in stand houden van verschillende klachten. Opgeslagen c.q. onverwerkte emoties brengen vaak spanningen met zich mee en deze nemen ruimte in…ze ontnemen je jouw vrijheid!”

Dagelijks werkt hij met deze twee prachtige therapievormen (‘Cranio’ en ‘Visceraal’), die hij dan ook graag combineert in zijn behandelingen bij baby’s, jongeren en volwassenen. Voor het behandelen van de allerjongsten (0-2 jaar) en kinderen (2-16 jaar) heeft hij speciale nascholingen gevolgd, in zowel de ‘Cranio’ als in de Viscerale Therapie.

Whiplash klachten

Erik heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van Whiplashklachten. Vooral bij de mensen die hiervoor, medisch gezien, uitbehandeld zijn, blijkt er vaak na een aantal behandelingen nog opzienbarend herstel van klachten op te treden.

Hiervoor heeft hij zich aanvullend geschoold op het gebied van Craniosacraal therapie en Viscerale therapie, therapievormen die zoveel mogelijk nastreven om oorzaken te achterhalen én te behandelen.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kunt u terecht bij Erik Boom

Voor verdere informatie zie: https://praktijkboom.nl/

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Aanmelden

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Klik dan op onderstaande knop:

Aanmelden

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top