Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

GZ-Psycholoog in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Tot eind 2023 neemt Monique geen nieuwe klanten meer aan.

CGT Cognitieve Gedragstherapie

Wat is CGT

Gedragstherapie en cognitieve therapie zijn onafhankelijk van elkaar ontstaan. Beide therapieën raakten echter meer en meer met elkaar geïntegreerd en tegenwoordig worden zij vaak als één en dezelfde soort psychotherapie beschouwd: cognitieve gedragstherapie of CGT.

Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Wie geneigd is zaken en gebeurtenissen in zijn leven vanuit een negatief standpunt te bezien, wordt makkelijker angstig, somber of geïrriteerd.

In cognitieve therapie onderzoeken therapeut en cliënt of die negatieve wijze van denken wel helemaal klopt.

In gedragstherapie staat het gedrag van de cliënt centraal. Binnen gedragstherapie brengen therapeut en cliënt eerst het problematische gedrag en de omstandigheden waarin die voorkomen in kaart. Vervolgens helpt de therapeut de cliënt om met beter passende gedragspatronen te reageren op die omstandigheden.

In cognitieve gedragstherapie wordt dus het ‘anders leren denken’ en het ‘anders leren doen’ met elkaar gecombineerd in één en dezelfde behandeling.

Voor wie is CGT

Cognitieve gedragstherapie is in principe voor iedereen geschikt. Of het aansluit bij de manier waarop jij anders wil leren denken en doen -want dat is het uitgangspunt- is een kwestie van ervaren. Veel mensen hebben er baat bij. Het wordt vaak toegepast bij

 • Angststoornissen
 • Milde depressies
 • Burnout
 • Dwangklachten
 • Eetstoornissen
 • Stress

En bij tal van andere klachten kan CGT uitstekend ondersteuning bieden.

CGT in het Wheemhuus

In het Wheemhuus kun je hiervoor terecht bij Monique Thijssen CGT-therapeut

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top