Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Dru yoga 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd

Hoe werkt Dru Yoga

Dru Yoga is een methode die een volledige integratie van yoga, gezondheid en innerlijke kracht tot stand brengt. Dru Yoga bestaat uit de volgende 6 onderdelen:

1) Activering van het lichaam

2) Energy Block Release series

In deze series worden zachte vloeiende bewegingen gecombineerd met strekkingen. Spieren en gewrichten worden in de Dru Yoga nooit helemaal gestrekt. Alle bewegingen en houdingen zijn rond en zacht, zodat de energiestroom niet wordt onderbroken. Dit maakt dat het lichaam energie blokkades makkelijker los kan laten.

3) Mudra’s

Dit zijn houdingen van het lichaam die invloed hebben op de lichaams- energieën. In de meeste gevallen worden handen en vingers in een bepaalde positie gehouden, maar het hele lichaam kan deel uitmaken van een mudra.

4) Asana’s

Ook wel yoga houdingen genoemd, zijn meer dan lichamelijke oefeningen.

 • geven soepelheid aan rug en gewrichten
 • versterken spieren, klieren en interne organen
 • vergroten de energiestroom in het lichaam
 • verbeteren lichaam en gezondheid
 • verbeteren de bloedsomloop
 • verhogen de stofwisseling in je lichaam
 • kunnen pijn verlichten

5) Pranayama

Met pranayama wordt het beoefenen van de beheersing van de ademhaling bedoeld. Fysiek wordt er meer zuurstof in het bloed gebracht. Hierdoor wordt er ook meer zuurstof naar de hersenen aangevoerd. Verder geeft het beoefenen van pranayama het lichaam nieuwe vitaliteit, brengt het gevoelens tot rust en zorgt het voor een heldere geest.

6) Diepe ontspanning

Dit is een effectieve spierontspannende techniek die alle delen van het fysieke lichaam ontspannen. Ook de geest kan tijdens de diepe ontspanning tot rust komen. Door middel van spirituele ontspanning ga je je realiseren dat alle geluk van binnen uit komt. De diepe ontspanningstechnieken helpen ons de innerlijke verbinding tot stand te brengen en de obstakels te overbruggen die ons nog scheiden van ons Zelf.

Dru Yoga in het Wheemhuus

Kijk voor meer informatie over tarieven en lestijden bij lesaanbod

Voor meer informatie over de docent: www.hannynieuwenkamp.nl

Hanny Nieuwenkamp

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Meer informatieAanmelden Proefles

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand ander
  Anders

  Back To Top