Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Craniosacraal therapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Craniosacraal therapie

Wat is craniosacraal therapie

Craniosacraal betekent dat de schedel en het heiligbeen samen een eenheid vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel). Hierbinnen bevindt zich hersen- en ruggenmergvloeistof. Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elk bloedvat is bekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factor is in ons lichaam. Het beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden.

Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

Allerlei gezondheidsklachten kunnen verstoringen in de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaken en andersom. Het kan om concrete klachten gaan, maar vaak zijn ze onduidelijk en zit je gewoon niet lekker in je vel. Of je energie sijpelt langzaam maar zeker uit je lijf.

Het uitgangspunt van de craniosacraal therapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Net zoals u dat bijvoorbeeld kunt ervaren wanneer u zich heeft gesneden in uw vinger en uw huid zich herstelt.

Een gedegen kennis én zuiver intuïtief handelen is bij deze therapievorm twee onmiskenbare eigenschappen die samen een verfijnde combinatie is. Het richt zich zoveel mogelijk op oorzaken i.p.v. symptomen.

Voor wie is Craniosacraal therapie geschikt

De craniosacraal therapeut in het Wheemhuus streeft ernaar om mensen te helpen die bijvoorbeeld ‘medisch’ uitbehandeld zijn en cliënten met vage en/of chronische klachten. Ook behandelt hij kinderen met onbegrepen klachten (bijv. angsten, druk zijn, etc)…”

Het behandelen van symptomen heeft volgens hem weinig nut voor een blijvend positief resultaat op de lange termijn. In heel veel gevallen is de plaats van de pijn of de locatie van de klacht (symptoom), vaak níet de oorzaak van uw probleem.

Heeft u bijvoorbeeld ‘chronische’ hoofdpijnen, dan kunt u een pijnstiller nemen om tijdelijk minder hoofdpijn te hebben, of ik ga samen met u onderzoeken waar de oorzaak van uw probleem ligt om mogelijk een leven te kunnen leiden zonder pijn en pijnstillers.

Het vasthouden (vaak onbewust) van emoties (bijv. angst) spelen veelal een vrij grote rol bij het in stand houden van verschillende klachten. Opgeslagen c.q. onverwerkte emoties brengen vaak spanningen met zich mee en deze nemen ruimte in…ze ontnemen je jouw vrijheid!

Dagelijks werkt hij met twee prachtige therapievormen (‘Cranio’ en ‘Visceraal’), die hij dan ook graag combineert in zijn behandelingen bij baby’s, jongeren en volwassenen. Voor het behandelen van de allerjongsten (0-2 jaar) en kinderen (2-16 jaar) heeft hij speciale nascholingen gevolgd, in zowel de ‘Cranio’ als in de Viscerale Therapie.

Whiplash klachten

Erik heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van Whiplash klachten. Vooral bij de mensen die hiervoor, medisch gezien, uitbehandeld zijn, blijkt er vaak na een aantal behandelingen nog opzienbarend herstel van klachten op te treden.
Ook richt hij zich veelvuldig op het behandelen van kinderen met uiteenlopende klachten.

Hiervoor heeft hij zich aanvullend geschoold op het gebied van Craniosacraal therapie en Viscerale therapie, therapievormen die zoveel mogelijk nastreven om oorzaken te achterhalen én te behandelen.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kunt u terecht bij Erik Boom

Voor verdere informatie zie: https://praktijkboom.nl/

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Hoe heeft u ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top