Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Orthomoleculaire therapie pni & Leefstijlcoaching in 't Wheemhuus Zuidwolde

Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching

Iedereen weet tegenwoordig dat je door regelmatig te bewegen en gezond te eten je gezondheid kunt verbeteren. Maar hoe bepaal je welke voeding voor jou gezond is als je nou niet ‘de gemiddelde Nederlander’ bent of klachten hebt die in verband staan met je dagelijkse voeding? Of wat als je méér dan regelmatig wilt bewegen en fanatiek aan sport doet? Hoe zit het met de interactie van stress, ontspanning en nachtrust?

Het beantwoorden van dit soort leefstijlgerichte vragen is altijd maatwerk. Het lichaam functioneert bij iedereen grofweg hetzelfde, maar omdat we allemaal andere behoeftes, verschillende achtergronden en een andere omgeving om ons heen hebben, is het altijd zoeken naar individuele optimalisatie van leefstijlfactoren. Boemerang coach geeft inzicht en helpt je bij het stap-voor-stap aanpassen van je huidige leefstijl.

Praktisch: voor wie is leefstijlcoaching geschikt?

In de praktijk zie ik veel verschillende mensen met vragen en doelen die in drie verschillende categorieën te verdelen zijn:

 • Het vergroten van de fitheid en/of belastbaarheid voor een betere kwaliteit van leven.
 • Het verminderen van gezondheidsklachten die via leefstijlfactoren te beïnvloeden zijn.
 • Het optimaliseren van (top)sportprestaties.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met volwassen cliënten met PDS, bloedsuikerproblematiek (pre-diabetes), over- of ondergewicht en ‘energieproblematiek’ zoals bij een (herstellende) burn-out. Daarnaast heb ik ook veel sporters als klant die met name via voeding bijvoorbeeld hun belastbaarheid willen verhogen, herstel willen versnellen en prestatieniveau willen verbeteren.

Soms is het handig of noodzakelijk om overleg te voeren met bijvoorbeeld een trainer, fysiotherapeut, arts of een zorgverlener in het complementaire veld. Dit gebeurt altijd pas na expliciete toestemming van de cliënt. Het kan ook zijn dat we tijdens het proces zaken tegenkomen waarvoor doorverwijzing naar een andere zorgverlener nodig is.

Werkwijze

Boemerang werkt vanuit een holistische visie; dat betekent in de praktijk dat we tijdens een intake niet één factor in kaart brengen maar dat we kijken naar veel verschillende factoren zoals voeding, suppletie, beweging, bioritme, herstel, spijsvertering, stress en de rol van de omgeving. Tijdens de consulten kijken we wat er vanuit jouw vraag in de werking van het lichaam moet verbeteren en welke processen hieraan ten grondslag liggen. Vaak zijn hier aanknopingspunten te vinden voor kleine maar gerichte veranderstappen. In de vervolgconsulten evalueren we eerder genomen stappen, monitoren we de voortgang en maken we plannen voor nieuwe vervolgstappen. Zo heb je inzicht en grip op leerzaam en toekomstbestendig veranderingsproces.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kun je voor leefstijlcoaching terecht bij Henk-Jan Dolsma

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top