skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Triggerpoint therapie, Dorn therapie & Breuss massage in 't Wheemhuus Zuidwolde

Breuss-massage

Wat is Breuss-massage

De Breussmassage is een rustige, ontspannende rug massage met als doel de rugspieren te ontspannen rondom de wervelkolom. Deze laat zich bijvoorbeeld heel goed combineren met de Dorn therapie.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen – ook op hoge leeftijd – steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die zijn te stimuleren zodat ze weer verbeteren en regenereren. Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig worden toegepast; de massage mag niet pijnlijk zijn.

Voor wie is Breuss massage

Het is een hele rustige therapeutische rugmassage die psychische en lichamelijke blokkades goed kan oplossen. Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. Voor acute ischialgie (pijn in de heup)is dit zelfs de enige manier om te behandelen! In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten zoals burn-out het hele lichaam nogal heftig kan reageren, maar dat de spanning zichtbaar afneemt. Ook bij menstruatieklachten kan de massage verlichtend werken.

De behandeling

De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken en er wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de sintjanskruid olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kun je hiervoor terecht bij Christien Beekelaar

 

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top