Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Osteopathie in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Osteopathie

Wat is osteopathie

Iemand zit niet lekker in zijn vel en de dokter weet geen antwoord. Er zijn klachten, daar moeten oorzaken voor zijn. Het is de kunst deze te vinden. Daarvoor kan het helpen om anders te kijken dan gewoonlijk in de gezondheidszorg. Met osteopathie gebeurt dat.

Osteopathie is ruim een eeuw geleden ontwikkeld door de Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917). Hij combineerde zijn medische kennis met eigen, nieuwe inzichten. Zo’n inzicht was destijds dat alle lichaamsweefsels een zekere mate van beweging behoren te vertonen en dat verlies van deze beweeglijkheid een nadelige invloed heeft op de gezondheid. Hij ontwikkelde een manier om met zijn handen weefsels met verminderde beweeglijkheid in het lichaam te kunnen opsporen. Met specifieke handelingen herstelde hij die beweeglijkheid, om zo een genezend effect op het lichaam uit te oefenen.

Voor wie is osteopathie

Osteopathie is geschikt voor alle leeftijden en biedt uitkomst bij diverse klachtenbeelden. Door de kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en endocrinologie te combineren zijn onze behandelingen geschikt voor baby’s, ouderen, kinderen, volwassenen, sporters, kortom… iedereen heeft baat bij osteopathie.

 • klachten aan rug, schouder en arm, nek, bekken en been, sportblessures
 • hoofdpijn, buikpijn, maar ook incontinentie, menstruatieklachten
 • huidklachten, zoals eczeem, acne, cellulitis, schimmel, galbulten
 • baby’s met ontwikkelingsproblemen, huilen, spugen, overstrekken, darmkrampjes, etc.
 • vage klachten, zoals vermoeidheid, stijve spieren, burn-out, fibromyalgie
 • onbegrepen klachten, zoals hartkloppingen, anorexia, prikkelbaar darmsyndroom.

De behandeling

 • is gericht op de beweeglijkheid van het lichaam om beperkingen aan te pakken. Zodat het lichaam zelf aan de slag kan gaan en zijn zelfgenezend vermogen optimaal kan benutten.
 • benadert de osteopaat het lichaam als één geheel. Alle delen en weefsels van het lichaam staan met elkaar in verbinding. Een osteopaat gaat op zoek naar functiestoornissen in gewrichten en weefsels om zo de samenwerking tussen de onderdelen en weefsels te herstellen.
 • werkt de osteopaat uitsluitend met de handen en gebruikt geen medicijnen of apparaten. Maakt los en helpt zo met (overwegend) zachte handgrepen het lichaam te herstellen.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kunt u voor osteopathie terecht bij Jule Adam

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top