skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Mesologie en Borstweefsel therapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Mesologie & VLOW® borstweefseltherapie

Mesologie streeft naar het tegengaan en het voorkomen van overwegend chronische en veelal onverklaarbare klachten door te kijken naar dysfuncties, oftewel verstoringen in het lichaam. De mesoloog brengt deze verstoringen weer in functie. Mesologie combineert kennis van de reguliere westerse geneeswijzen met kennis van traditionele geneeswijzen zoals, Ayurveda, Homeopathie en Chinese geneeskunde.

De mesoloog brengt het lichaam weer in balans, met als doel de klachten te laten verdwijnen. De kracht van het lichaam zelf is hierin belangrijk binnen de therapie. De mesoloog geeft de cliënt meer inzicht in de eigen gezondheid en leefstijl en reikt handvatten aan om hier evenwichtiger en bewuster mee om te gaan. Met behulp van een individueel gezondheidsplan kan de cliënt meer verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid.

Mesologie zoekt naar de oorzaken van klachten en de samenhang tussen klachten. De mesoloog kijkt hierbij naar verschillende aspecten van de mens waarbij de combinatie van verschillende geneeswijzen zorgt voor inzicht in het totale lichamelijke functioneren. Mesologie biedt hierbij een behandeling op maat, want elk mens is uniek en vereist een unieke behandeling. Het hervinden van de persoonlijke balans en gezondheid staan voorop.

Mesologie baseert zich op verschillende onderzoeksmethoden:

 • Pols- en tongonderzoek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda
 • Electro Fysiologisch Onderzoek. De Mesoloog meet 80 tot 100 punten op de handen en voeten.
 • Onderzoek van het lichaam zoals gewrichten, huid en buikorganen
 • Metingen van vitaminen, mineralen, hormonen, enzymen en voeding

Door de combinatie van deze verschillende onderzoeksmethoden wordt de oorzaak van de klacht duidelijk waarna de mesoloog een effectief en persoonlijk behandelplan op kan stellen.

Een Mesologisch behandelplan wordt per cliënt op maat gemaakt naar aanleiding van de bevindingen uit het onderzoek. In dit behandelplan geeft de mesoloog advies over voeding en leefstijl en het gebruik van natuurlijke middelen. De natuurlijke middelen zijn gebaseerd op:

 • Orthomoleculaire geneeskunde, waaronder vitamines, mineralen en enzymen
 • Fytotherapie, zowel westerse en oosterse kruidengeneeskunde
 • Homeopathie

Indien nodig, doorverwijzing naar andere specialisten, therapeuten of de huisarts

VLOW®therapie Borstzorg en borstgezondheid Preventie | Herstelbevordering | Pre- en postoperatief
PMS? Gevoelige borsten? Last van hormonen?
Dan kan een VLOW®-borstweefselbehandeling uitkomst bieden.

VLOW®-borstweefselbehandeling
Is een manuele behandeling van de borst en haar omgeving bedoelt voor borstzorg, pr’e en nazorg. Prézorg is zorgen dat uw borsten in goede conditie zijn en blijven door regelmatige behandelingen. Tevens voorbereiding op een wangerschap. Nazorg kan na een borstoperatie, chemokuur, bestraling en behandelt bijvoorbeeld littekenweefsel. De behandeling kan uw hormoonhuishouding beïnvloeden en ontzorgen overw wat u in uw borsten waarneemt. De behandeling is gericht op het voorkomen van borstklachten en het ondersteunen van vrouwen (en mannen) met gediagnosticeerde borstproblemen. Mijn behandelingen zijn op preventieve basis en daarom bij uitstek geschikt voor gezonde vrouwenborsten en het voorkomen van klachten. Mijn behandelingen zijn voor vrouwen van alle leeftijden!

Voor meer informatie kijk op: www.praktijksangrafu.nl of bel met Nathasia op nummer 06 – 27 583 978

Nathasia Nibte

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top