skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Slide

Haptotherapie

Ik ben Rennie Pater, GZ haptotherapeut en haptonomisch fysiotherapeut.

Voelen en beleven staan centraal in de haptonomische en haptotherapeutische begeleiding.

Samen met wat je denkt en doet, bepaalt wat je voelt grotendeels hoe je in het leven staat. Toch wordt er vaak weinig aandacht geschonken aan wat het gevoel vertelt.

Door gesprek, aanraking en oefeningen leer je weer herkennen wat jij ervaart van je lijf, je gevoelens, je emoties, je bewegingen. Je krijgt inzicht in wat dit betekent in relatie tot de klachten die je hebt en welke invloed je hier zelf op hebt.

Als volwassene, jongere en als kind kun je o.a. bij mij terecht als je last hebt van:

 • (spannings)klachten als vermoeidheid, onrust, hyperventilatie, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, slapeloosheid en burn-out;
 • lichamelijke klachten die steeds terugkeren en waar geen duidelijke oorzaak voor is;
 • moeite hebben met het accepteren van verlies, ziekte of handicaps;
 • niet lekker in je vel zitten en geen idee hebben waarom en hoe dit te veranderen;
 • belemmerende gevoelens van onzekerheid, negatief zelfbeeld, somberheid, angst;
 • problemen in de relatie met partner, vrienden en/of collega’s.

Kosten en vergoeding van haptotherapie

Wil je meer weten over haptonomie/haptotherapie? Of wil je weten of het iets voor jou is, dan kun je me bellen of mailen. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en daar zijn geen kosten aan verbonden.

Het tarief voor een consult is € 75,00 (incl. BTW).

Veel ziektekostenverzekereraars vergoeden voor een deel de haptotherapeutische behandeling vanuit het aanvullende pakket. Deze zorg valt niet onder het eigen risico. Een voorwaarde voor vergoeding is wel dat de therapeut geregistreerd is bij de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) of bij een andere erkende beroepsvereniging. Ik ben bij de VVH ingeschreven onder registratienummer 783A .

Voor het raadplegen van polisvoorwaarden en verzekeringspakket klik hier.

Afzeggen?

Een afspraak verzetten kan natuurlijk altijd. Maar een niet nagekomen afspraak of een te late afzegging (minder dan 24 uren van te voren) zal in rekening worden gebracht. Voor een haptotherapeutische behandeling is geen verwijzing van een arts nodig.

Voor meer informatie: renniepater-haptotherapie.nl of bel met Rennie op nummer 06 – 29 218 397

Rennie Pater

Terug naar overzicht
Bel me terug

Momenteel is er GEEN ruimte voor het aannemen van nieuwe cliënten bij Rennie Pater Haptotherapie. Door de lange wachtlijst is zij genoodzaakt om een cliëntenstop in te lassen om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen.

Het is daarom ook niet meer mogelijk om op de wachtlijst te komen. Wanneer zij weer nieuwe cliënten in zorg kan nemen zal dit worden vermeld op deze pagina en op onze facebook pagina.

Wil je informatie over een alternatieve behandel mogelijkheid binnen het Wheemhuus? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

Anders raden wij je aan om contact op te nemen met je huisarts of zorgverzekeraar voor het vinden van een alternatieve mogelijkheid.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Graag overleg over andere behandel mogelijkheid binnen het Wheemhuus

  Reden aanmelding (*)

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top