Skip to content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 08:00 - 18:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Edelsteentherapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Edelsteentherapie

Alles in de wereld is energie en bestaat uit trillingen. De wisseling van de seizoenen en de verschillende getijden (eb en vloed) zijn hier bekende voorbeelden van. Ook de mens is één groot energieveld waarbinnen alles constant in beweging is.

Het energieveld van de mens bestaat uit grote en kleine trillingen. Allemaal hebben deze een bepaald ritme. Het kloppen van je hart, je ademhalingsfrequentie en polsslag zijn voorbeelden van grote trillingen. De kleinste trillingen bevinden zich tot op celniveau aan toe.

Trillingsfrequenties kunnen gemakkelijk uit balans raken, zoals door stress, paniek, moeheid, verdriet, depressie, pijn of ziekte.

Met behulp van edelstenen is de trillende energie te verhogen of te verlagen waar deze verstoord is. Edelstenen stralen namelijk krachtige vibraties uit die helend werken op lichaam en geest. Elke edelsteen heeft daarbij z’n eigen genezende eigenschappen, waarmee relatief eenvoudig de balans hersteld kan worden.

Velen ervaren direct een diepgaande ontspanning en een vermindering van de klachten. Een totale verdwijning van de klachten kan ook mogelijk zijn, maar daarvoor zijn doorgaans meerdere aaneengesloten behandelingen nodig.

Wanneer edelsteentherapie?

Edelsteentherapie kan erg helpend zijn bij onder meer:

 • Angst
 • Hoogsensitiviteit
 • Vermoeidheid
 • Maagdarmklachten
 • Te veel in het hoofd zitten
 • Trauma
 • Burn-out
 • Depressie
 • Stress
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • ADHD / autisme
 • Alle vormen van pijn
 • En nog veel meer

Hoe ziet een edelsteentherapie behandeling eruit?

Onze afspraak start standaard met een gesprekje. Ik hoor graag van je hoe het met je gaat en we nemen de door jou vooraf ingevulde anamnese-vragenlijst door. Ik leg je tevens uit wat je precies van de behandeling kunt verwachten.

Je mag vervolgens plaatsnemen op de behandeltafel of op een matje op de grond, afhankelijk van wat jij het prettigst vindt. Terwijl jij rustig ligt, ga ik op zoek naar de warme en koude plekken van het lichaam, die mij meer informatie geven over waar exact de blokkade(s) zit(ten).

Vervolgens start de behandeling zelf, waarbij de focus ligt op eerst het af laten vloeien van de overtollige energie en daarna het in balans brengen van het hele lichaam.

Voor dit alles maak ik in de basis gebruik van diverse soorten bergkristallen, met daarnaast één of meerdere van vele tientallen verschillende edelstenen die ik standaard binnen handbereik heb. Ik kies de edelstenen die jij nodig hebt met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor je uit.

De edelstenen leg ik op of direct naast je lichaam. Zelf hoef je niets anders te doen dan ontspannen te blijven liggen. Ik rijk je eventueel visualisatieoefeningen aan ter ondersteuning.

Zodra de behandeling ten einde is, vindt er een nagesprek plaats. Ik vraag je hoe je de behandeling hebt ervaren en we bespreken hoe verder. Onze afspraak duurt in totaal circa 1 uur.

Contact

In ’t Wheemhuus kun je terecht bij Esther Dommerholt, gediplomeerd edelsteen- en kleurentherapeut. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar www.edelsteentherapiedrenthe.nl.

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?

  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top