skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl
Tuina therapie in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Tuina therapie

Ik ben Rik de Weerd en als Tuina Therapeut werkzaam in ’t Wheemhuus en in mijn eigen praktijk aan huis.

Tuina: wat is dat?
Tuina therapie is een effectieve vorm van therapeutische massage en komt vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine). Het werkt op een soortgelijke manier als acupunctuur. Niet het gebruik van naalden, maar het masseren van de acupunctuurpunten in het lichaam staat centraal. Door deze ‘knooppunten’ te manipuleren wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te herstellen.

Waarvoor werkt Tuina?
Een behandeling kan gericht zijn op de oorzaak van de klacht of juist als iemand een ontspanning of een onderhoudssessie wil voor zijn lichaam. Soms is het noodzakelijk om een (kleine) aanpassing te doen in de voeding. Op deze manier is het mogelijk om vele klachten te behandelen.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • hoofdpijn
  • nek- en schouderklachten
  • algehele stijfheid van het lichaam
  • (lage) rugpijn
  • darmproblematiek

Hoe werkt Tuina? En hoe werk ik?
Tuina heeft een holistische benadering: alles houdt met elkaar verband. Alle schakels moeten op elkaar aansluiten voor het goed functioneren van het lichaam. Als dat ergens stokt, is het van invloed op het hele lichaam. Ik ga op zoek naar de oorzaak van klachten, waarom disbalansen zijn ontstaan en hoe deze weer op te lossen zijn. Mijn doel is om het lichaam in beweging te krijgen, waarna het lichaam het herstel zelf weer oppakt.

Voor meer informatie: https://rikdeweerd.nl of bel met Laura op nummer 06 – 45 162 901

Rik de Weerd

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

Naam (*)

E-mail (*)

Telefoonnummer (*)

Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprek

Hoe heeft u ons gevonden?
Facebook
Zoeken in Google
Krant/tijdschrift
Via iemand anders
Anders

Back To Top