Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Behandeling ASS en ADHD in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Runningtherapie

Wat is runningtherapie

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een duurloop onder begeleiding van een therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten.

Bij runningtherapie gebruiken we (hard)lopen om je psychische conditie te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld te kampen hebt met somberheid, angst of stress dan helpt regelmatig (hard)lopen je om deze klachten te verminderen.

Er zijn veel onderzoeken gedaan die het positieve effect van op een gezonde manier hardlopen onderstrepen. Sommige onderzoeken gaan uit van een neurobiologische verklaring; het aanmaken van stofjes in je lichaam die een positief effect hebben, zoals natuurlijke antidepressiva, ontspannende stofjes etc. Andere onderzoeken gaan uit van een psychologisch effect, doordat je bijvoorbeeld je gestelde doelen haalt, je aandacht beter leert te richten of meer zelfvertrouwen opbouwt.

Voor wie is runningtherapie

Deze therapie kan ingezet worden bij mensen die het moeilijk vinden om op eigen kracht tot bewegen te komen. Runningtherapie kan worden ingezet als stap tussen niet bewegen en dit zelfstandig op te pakken. Je hoeft geen ervaring met hardlopen te hebben om hieraan deel te kunnen nemen.

Runningtherapie is een non-verbale therapie. Heb jij last van stemmingswisselingen en/of depressieve klachten? Dan is runningtherapie mogelijk een geschikte aanvulling voor je. De therapie kan dan  bijdragen aan je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Hoe gaat het in zijn werk

Snel hardlopen of in een bepaalde tijd opbouwen naar een afstand is echter niet van belang. Dit betekent dat het hardlopen ook uitgevoerd kan worden op een snel wandeltempo of net iets harder. De focus ligt op rustig en met aandacht lopen, kortom, op het proces. Juist het loslaten van het halen van een bepaalde snelheid of afstand kan gezien worden als een onderdeel van running therapie.

In het Wheemhuus

Voor runningtherapie kunt u in het Wheemhuus terecht bij Carin Wiering

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

Let op: aanmelden kan wel, maar Carin start per januari 2020.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top