skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Psychosociale hulpverlening bij relatie- en familieproblemen en werkgerelateerde problematiek in 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Psychosociale hulp bij relatieproblemen, familieproblemen, burn-out en (onbedoelde) zwangerschap

Ik ben Irma Eikelboom en ik werk inmiddels ruim 20 jaar in de hulpverlening.  Na mijn studie HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening en HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik ervaring opgedaan in de jeugdzorg, maatschappelijke opvang en heb ik gewerkt als maatschappelijk werker voor vrouwen (en mannen) die te maken kregen met een onbedoelde zwangerschap.

Om me verder te ontwikkelen in het voeren van relatie- en familiegesprekken heb ik de post-hbo opleiding Contextuele hulpverlening gevolgd en afgerond.

Binnen ’t Wheemhuus geef ik psychosociale hulpverlening bij relatie- en familieproblemen en (dreigende) burn-out. Ook ben ik er voor je wanneer je te maken hebt met een (onbedoelde) zwangerschap, of ondersteuning nodig hebt bij het verwerken van een abortus, of miskraam.

Relatieproblemen

Relatieproblemen kunnen op verschillende terreinen van het leven ontstaan. Bij relatieproblemen denken we vaak als eerste aan problemen binnen een (huwelijks)relatie.   Maar relaties zijn er ook binnen vriendschappen, of denk bijvoorbeeld aan relaties met collega’s en/of leidinggevenden op het werk.

‘Bij Irma’ is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over:

 • Problemen binnen je partnerrelatie
 • Problemen bij het aangaan en onderhouden van vriendschapsrelaties
 • Problemen die er zijn binnen werkrelaties/dreigende burn-out.

Familieproblemen

De familieband is de sterkste band die er is. Doordat deze band zo sterk is, doet het ook veel pijn als er binnen de familie problemen zijn. Het kan je erg bezig houden, als er ‘gedoe’ is binnen de familie. Er kunnen verscheidene situaties zijn, waarbij je je gekwetst, boos, verdrietig en/of afgewezen voelt door de mensen, die vanwege de familiaire band juist zo met je verbonden zijn.

Hier volgen enkele voorbeelden:

 • ‘Ik mocht vroeger niet huilen. Over verdriet werd niet gepraat.’
 • ‘Op een familiefeest is er iets gebeurd, waardoor alles uit de hand liep en nu heeft de helft van de familie geen contact meer met elkaar.’
 • ‘Toen mijn vader overleed en mijn moeder zo snel koos voor die andere man, is er iets tussen ons gekomen, wat nooit meer weg is gegaan.’
 • ‘Ik was/ben het zwarte schaap in de familie. Ik krijg altijd de schuld.’
 • ‘Ik heb de scheiding van mijn ouders nooit verwerkt.’’
 • ‘Mijn volwassen zoon wil geen contact meer met mij en ik weet niet wat ik fout heb gedaan.’

Als het verlangen naar een nieuw hoofdstuk in je familie geschiedenis er is, wil ik graag samen met jou of jullie die weg gaan onderzoeken. Vraag vrijblijvend een gesprek aan, wat ik hierin zou kunnen betekenen.

Rondom Zwangerschap

Bij Irma is er speciale aandacht voor vrouwen en mannen die te maken hebben met een onbedoelde zwangerschap. Bij Irma kan je terecht voor een keuzegesprek bij onbedoelde zwangerschap. Binnen 48 uur kan ik met je in gesprek. Dit kan ook in de avond.

De meeste vrouwen ervaren het ‘moeder-worden’ als het grootste life-event ooit. Er kan tijdens je zwangerschap veel op je af komen. Als je merkt, dat het niet lekker loopt in je relatie, op je werk, of dat je je eigen emoties niet meer herkent, dan wil ik er graag voor je zijn.

Mogelijk ben je ooit onbedoeld zwanger geweest en heb je een abortus gehad. Als je merkt, dat dit je niet los laat, is er Bij Irma plek om hier over te praten, zodat er ruimte komt voor rouwverwerking…… Dit geldt ook voor als je een miskraam hebt gehad en je hele toekomstplaatje er anders uit gaat zien.

Veel jonge moeders maken een periode mee, dat ze zich somber voelen en niet kunnen genieten van het prille ouderschap. Bij Irma mag je je hart luchten, als jij in zo’n periode zit en zullen we samen kijken hoe er meer lucht komt voor jou.

Stil verdriet is er als je zo graag moeder wilt wordenmaar het jullie niet gegeven lijkt/is. Ook dan is er sprake van rouwverwerking. Rouw om dat wat er niet is en mogelijk ook niet zal komen. Bij Irma is er ruimte om hier je weg in te zoeken.

Werkwijze

Bij Irma mag je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen om te kijken of ik de juiste persoon ben om je/jullie te ondersteunen bij je/jullie vraag. Dit kan telefonisch of face-to-face bij ’t Wheemhuus. Als je besluit om verder ondersteuning van mij te willen ontvangen, maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Het doel is om je/jullie binnen 3 tot 5 gesprekken voldoende handvatten te geven om verder te kunnen.

Tarieven

Kennismakingsgesprek telefonisch of face-to-face van ongeveer 20 minuten: kosteloos

 • Individuele ondersteuning: 60 € per uur
 • Relatiegesprek: 75 € per vijf kwartier
 • Familiegesprek: 90 € voor anderhalf uur
 • Keuzegesprek bij onbedoelde zwangerschap: 90 € voor anderhalf uur

Alle bedragen zijn vrij van btw. Er hoeft dus geen btw betaald te worden.

Het is ook mogelijk dat ik bij je thuis langs kom voor een gesprek. Ik vraag dan 0,19 cent per km reiskostenvergoeding.

Er is geen vergoeding mogelijk vanuit je zorgverzekering.  Heb je een werkgever? Mogelijk is deze bereid een gedeelte te vergoeden. Ook als je een PGB hebt, is het mogelijk, dat daar een gedeelte uit vergoed wordt.

Voor meer informatie kijk op www.bij-irma.nl. Mailen of bellen/whatsappen met Irma kan ook op info@bij-irma.nl of 06 37 00 63 15 

Irma Eikelboom

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

Let op: aanmelden kan wel, maar Carin start per januari 2020.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top