skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Massage therapie 't Wheemhuus Gezondheidscentrum Zuidwolde

Massage therapie

Ik ben Astrid Kolfschoten, massagetherapeut. Met integrale massagetherapie bied ik mensen handvaten om met lichamelijke én psychische klachten aan de slag te gaan.  Hiervoor wil ik er met oprechte aandacht voor iemand zijn. Samen verder kijken dan de lichamelijke klacht, op zoek naar oorzaken en daarmee naar nieuw evenwicht.

Massagetherapie:
Lichamelijk overbelasting, stress of onverwerkte emoties kunnen bijdragen aan onbalans met lichamelijke blokkades. Massagetherapie is een begeleidingsvorm die gesprek, aanraking, ontspanningsoefeningen, klassieke massage en acupressuur combineert tot een totale behandeling.
Het richt zich op:

 • opsporen en oplossen of verlichten van de blokkades;
 • bevorderen van het herstel van lichamelijke klachten en spanningen door inzichten in en bewustwording van het eigen gedrag en de invloed hiervan op het lichaam.

Shantala babymassage:
In vijf lessen van anderhalf uur leren jonge ouders/verzorgers op een andere manier contact te maken met hun baby door middel van massagevaardigheden.

Effecten zijn:

 • verbetering van de hechtingsrelatie (door aanmaak van het hormoon oxytocine);
 • ouders krijgen meer zelfvertrouwen en begrijpen de lichaamstaal van hun kind beter;
 • verbetering en verlichting bij obstipatie, darmkrampjes, slecht slapen;
 • ontspanning voor ouder en kind en een kalmerende invloed op het hele organisme.

Massage bij kanker:
De ziekte kanker is zeer ingrijpend en de daarbij behorende behandelingen laten hun sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk.
Massage bij kanker biedt:

 • herstel van contact en vertrouwen in het lichaam;
 • vermindering van pijn, vermoeidheid, angst, slapeloosheid en stress;
 • ontspannende en ondersteunende werking.

Massage biedt geen genezing, maar kan in dit proces een grote steun zijn en kan in elke fase van de behandeling ingezet worden.

Voetreflexologie, een effectieve massage

Voetreflexologie is een eeuwenoude geneeskunst, die ook al eeuwenlang zijn effect bewijst. VoetreflexPlus™, is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage. Het past perfect in mijn praktijk waar ik Westerse en Chinese technieken al toepas bij de lichaamsmassages. Elke deel van je lichaam, is volgens de voetreflexologie, terug te vinden in een ‘reflexzone’ op je voetzolen. Door zo’n reflexzone te masseren, stimuleer ik het orgaan, spier, bot of weefsel dat daarbij hoort. Zo prikkel ik dit stukje in je lijf om sterker te worden, te ontspannen of zich te herstellen.

Wat doet voetreflex voor je lichaam?

Je lichaam gaat beter werken, afvalstoffen worden afgevoerd waardoor voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Je voelt je fit, en tegelijkertijd heerlijk ontspannen. En heb je gezondheidsklachten als spijsverteringsproblemen, hormonale klachten, rugklachten of oedeem? Met een behandeling van je voeten werk je aan het herstel hiervan. Zo ondersteunt massagetherapie op je voeten je hele lichaam. Voetreflex helpt je lichaam sterk te zijn en te blijven.

Behandelingen zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie: www.ondergoedehanden.nl of bel met Astrid op nummer 06 – 41 662 139

Astrid Kolfschoten

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top