Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Verpleegkundig specialist GGZ EMDR, ACT en Farmacotherapie in Wheemhuus Zuidwolde

Farmacotherapie

Wat is farmacotherapie

Het behandelen van psychische klachten met medicatie heet farmacotherapie. Deze therapie kan helpen om klachten te verminderen en kan er voor zorgen dat andere vormen van therapie beter aanslaan.

In ons lichaam worden stoffen aangemaakt voor een gezonde lichaamshuishouding. Dus ook in onze hersenen. Wanneer hierin een storing is opgetreden, kan dat grote gevolgen hebben voor onze psyche. Medicatie kan er dan voor zorgen dat deze storingen gecorrigeerd worden en symptomen en klachten verdwijnen.

Voor wie is farmacotherapie

De behandeling van psychische klachten bestaat vrijwel nooit alleen maar uit farmacotherapie, maar is ondersteunend. Het wordt vaak in combinatie met andere vormen van therapie ingezet.

Klachten waarbij medicatie kan worden ingezet zijn vaak klachten die passen bij:

 • aandachtstekort en hyperactiviteit (ADHD)
 • angst- en dwangklachten
 • ernstige depressie

De behandeling

Wanneer medicijnen worden voorgeschreven, kijkt de therapeut vooraf goed naar de juiste dosis. Daarnaast ook naar het effect, de mogelijke bijwerkingen en hoe lang de medicijnen nodig zijn. Ook wordt bij het voorschrijven rekening gehouden met eventuele lichamelijke aandoeningen en/of gebruik van andere medicijnen.

De duur van deze behandeling is sterk afhankelijk van de aard en omvang van de problemen en het soort medicatie. Farmacotherapie kan worden ingezet bij jongeren, volwassenen en ouderen.

In het Wheemhuus

Voor farmacotherapie kunt u in het Wheemhuus terecht bij Carin Wiering

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top