Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Triggerpoint therapie, Dorn therapie & Breuss massage in 't Wheemhuus Zuidwolde

Dorn-therapie

Wat is Dorn-therapie

Dorn-therapie wordt ook wel zachte werveltherapie genoemd. Dorn-therapie is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten te corrigeren. De behandeling is pijnloos en veilig.

Voor wie is Dorn-therapie

Dorn therapie is een manuele, effectieve behandelmethode bij:

 • Hoofdpijn en nekklachten
 • Schouderklachten met uitstralingspijn in armen en vingers
 • Rugklachten
 • Heup en SI-gewrichtsklachten
 • Bekkenscheefstand
 • Knieklachten
 • Tenniselleboog

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij. Omdat mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal klachten worden opgelost, ook als deze al langere tijd aanwezig zijn.

Dorn-therapie is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheefstand van wervels en wervelkolom. Maar ook een bekkenscheefstand of een beenlengteverschil, waardoor klachten als rugpijn, nek, hoofdpijn, verminderen of verdwijnen.

De behandeling

Door de beweging worden ruggenwervels en gewrichten gecorrigeerd. Dorn-therapie is dan ook een zachte en effectieve behandeling. Daarom is deze therapie ook zeer geschikt voor mensen die niet naar een vaak pijnlijke “kraker” willen. Deze therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Na een totale correctie van de wervels en gewrichten moet de cliënt 3 tot 4 dagen rustig aan doen. Dat wil zeggen; geen zware dingen tillen en heftige onverwachte bewegingen maken (geen tennis e.d.) Tijdens de eerste dagen na de correctie wordt alles weer gestabiliseerd: het spierstelsel, het bindweefsel en de gewrichtsbanden. Bovendien kan er spierpijn optreden na de behandeling.

In het Wheemhuus

In het Wheemhuus kun je hiervoor terecht bij Christien Beekelaar

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top