skip to Main Content
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Tuina therapie in 't Wheemhuus Zuidwolde

Rik is herstellende van een auto-ongeluk. We hopen dat hij halverwege 2022 weer met zijn werkzaamheden kan starten. Voor meer informatie of voor overleg kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of belt u met 0528 – 35 66 75

Tuina Therapie en Acupunctuur

Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Rik de Weerd en als Tuina Therapeut werkzaam in zowel ’t Wheemhuus in Zuidwolde als in mijn eigen praktijk aan huis in Fluitenberg.

Wat is Tuina therapie

Tuina spreekt men uit als ‘twiena’ betekent letterlijk ‘duwen’ (Tui) en ‘grijpen’ (Na). Tuina Therapie kenmerkt zich door een grote variëteit aan massage-, mobiliteits-, en manipulatieve technieken waarbij de huid, spieren, pezen, gewrichten en acupunctuurpunten worden gestimuleerd. Anders dan bij acupunctuur komt hier echter geen naald aan te pas. Wel wordt gebruik gemaakt van dezelfde (acupunctuur)punten in het lichaam.

Waarvoor werkt Tuina therapie

Bij Tuina therapie is de behandeling gericht op de oorzaak van de klacht  Ook is Tuina geschikt als onderhoudssessie wanneer u meer lichamelijke ontspanning wenst. Denk hierbij aan:

 • hoofdpijn / migraine
 • nekklachten / schouderklachten
 • rugklachten
 • darmklachten / buikpijn
 • algehele stijfheid of spanning van het lichaam

Hoe werkt Tuina therapie, en hoe werk ik

Als Tuina therapeut ben je meer dan alleen masseur, het lichaam wordt namelijk gezien als één geheel: alles houdt met elkaar verband en het één kan niet zonder het ander. Alle schakels moeten op elkaar aansluiten voor een goed functionerend lichaam. Vrijwel alle klachten ontstaan doordat de circulatie ergens geblokkeerd wordt. Als het ergens stokt, kan dit invloed hebben op het gehele lichaam. Tuina maakt gebruik van meridianen die ook wel energiebanen genoemd worden, waar de energie van het lichaam doorheen stroomt. Ook de wetenschap kan hier niet meer omheen:
de voltage kan letterlijk gemeten worden als een bepaald acupunctuurpunt gestimuleerd wordt.
Als er blokkades ontstaan in het lichaam, stokt de circulatie van een bepaald orgaan, wat weer invloed kan hebben op een ander orgaan. Het draait overal in het leven om oorzaak en gevolg.

De taak aan mij als Tuina therapeut is om deze blokkades op te heffen en de circulatie te bevorderen. Tijdens de behandeling, welke soms best stevig kan zijn, houd ik altijd de pijngrens in de gaten van mijn cliënt. Zodat u met een goed gevoel weer van de behandeltafel afstapt 😉.

Acupunctuur en Tuina therapie

Naast Tuina therapie ben ik mij aan het opleiden tot acupuncturist, welke in de afrondende fase is. Dit is een mooie aanvulling op de Tuina massage om nog effectiever te kunnen behandelen.

Vergoeding

Mijn praktijk staat ingeschreven bij de LVNT: Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten, lidnr. 10009171286 en het RBCZ register onder nr. 171178R.

De meeste verzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering mijn facturen, houdt ook rekening met een eigen bijdrage. U mag altijd hierover contact met mij opnemen.

Meer weten

 Voor meer informatie kijk op rikdeweerd.nl of bel met Rik op nummer 06 – 45 162 901

Rik de Weerd

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top