Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) ( Parkeren Burgerzinstraat 50 mtr. ) 0528 356 675 info@wheemhuus.nl
Triggerpoint in 't Wheemhuus Zuidwolde

Triggerpoint therapie

Mijn naam is Christien Beekelaar en ik ben werkzaam als triggerpointbehandelaar. Naast de dagen dat ik in het Wheemhuus werkzaam ben, werk ik in mijn eigen praktijk in Wijster.

Veel aandoeningen blijken te worden veroorzaakt door triggerpoints. In 75% van de gevallen zijn ze de hoofdoorzaak van pijn of andere klachten, zoals:

  • gewrichtspijn (gewrichts-, pees-, of slijmbeursontsteking)
  • hoofdpijn/duizeligheid/migraine
  • chronische vermoeidheid
  • misselijkheid

Het lastige van triggerpoints (oftewel spierknopen) is dat ze pijn veroorzaken op een andere plaats in het lichaam dan waar de triggerpoint zit. Daardoor worden zowel jij als je arts vaak op het verkeerde been gezet.

Gebeurtenissen die triggerpoints kunnen veroorzaken zijn:

  • een plotseling ongeluk of een val
  • te veel en vooral te langdurige stress
  • te vaak dezelfde handeling uitvoeren (repetitief, zoals bij een tennis- of muisarm, carpaal tunnelsyndroom of slijmbeursontsteking)
  • een whiplash
  • langdurende immobiliteit (door gebruik van gips, mitella of een brace)

Bij behandeling wordt eerst de triggerpoint opgezocht. Daarna wordt constant druk uitgeoefend op de triggerpoint en het gebied eromheen. Dit kan door druk van een duim, handpalm of onderarm (om een groter gebied te behandelen). Door dit regelmatig te doen, ontstaat ruimte en kan er weer zuurstof vrijkomen. Behandeling bevordert ook de bloedcirculatie en daarmee de doorstroming van voedingsstoffen én afvoer van afvalstoffen.

Onderdelen van de behandeling kunnen zijn het tapen van de triggerpoint (het beïnvloedt de ruimte bij een pijnpunt) of cupping (vorm van massage waarbij de huid vacuüm wordt gezogen). Cupping zorgt ervoor dat het weefsel soepel wordt, het bevordert de doorbloeding, het ontgift en bevordert de zuurstoftoevoer.

Kijk voor meer informatie op www.praktijk-mesc.nl

Christien Beekelaar

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

Naam (*)

E-mail (*)

Telefoonnummer (*)

Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprek

Hoe heeft u ons gevonden?
Facebook
Zoeken in Google
Krant/tijdschrift
Via iemand anders
Anders