Ga naar hoofdinhoud
Burgemeester Tonckensstraat 4, 7921 KC Zuidwolde (Dr.) 0528 356 675 (tussen 09:00 - 17:00 uur bereikbaar) info@wheemhuus.nl

Triggerpoint therapie, Dorn therapie & Breuss massage in 't Wheemhuus Zuidwolde

Triggerpoint therapie, Dorn-therapie & Breuss-massage

Mijn naam is Christien Beekelaar en ik ben werkzaam als triggerpoint behandelaar. Naast de dagen dat ik in het Wheemhuus werkzaam ben, werk ik in mijn eigen praktijk in Wijster.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints zijn spierknopen. Veel aandoeningen worden veroorzaakt door triggerpoints. In 75% van de gevallen zijn ze de hoofdoorzaak van pijn of andere klachten, zoals:

 • gewrichtspijn (gewrichts-, pees-, of slijmbeursontsteking)
 • hoofdpijn, duizeligheid, migraine
 • chronische vermoeidheid
 • misselijkheid

Het lastige van triggerpoints (oftewel spierknopen) is dat ze pijn veroorzaken op een andere plaats in het lichaam dan waar de triggerpoint zit. Daardoor worden zowel jij als je arts vaak op het verkeerde been gezet.

Waardoor ontstaan triggerpoints

Gebeurtenissen die triggerpoints kunnen veroorzaken zijn:

 • een plotseling ongeluk of een val
 • te veel en vooral te langdurige stress
 • te vaak dezelfde handeling uitvoeren (repetitief, zoals bij een tennis- of muisarm, carpaal tunnelsyndroom of slijmbeursontsteking)
 • een whiplash
 • langdurende immobiliteit (door gebruik van gips, mitella of een brace)

Behandeling van triggerpoints

Bij behandeling wordt eerst de triggerpoint opgezocht. Daarna wordt constant druk uitgeoefend op de triggerpoint en het gebied eromheen. Dit kan door druk van een duim, handpalm of onderarm (om een groter gebied te behandelen). Door dit regelmatig te doen, ontstaat ruimte en kan er weer zuurstof vrijkomen. Behandeling bevordert ook de bloedcirculatie en daarmee de doorstroming van voedingsstoffen én afvoer van afvalstoffen.

Onderdelen van de behandeling kunnen zijn het tapen van de triggerpoint (het beïnvloedt de ruimte bij een pijnpunt) of cupping (vorm van massage waarbij de huid vacuüm wordt gezogen). Cupping zorgt ervoor dat het weefsel soepel wordt, het bevordert de doorbloeding, het ontgift en bevordert de zuurstoftoevoer. Meer informatie

Dorn-therapie als aanvulling op triggerpoint therapie

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met Dorn-therapie worden een groot aantal rugpijn klachten opgelost, ook als die al langere tijd aanwezig zijn.

Door de beweging worden ruggenwervels en gewrichten gecorrigeerd. Dorn-therapie is dan ook een zachte en effectieve behandeling. Daarom is Dorn-therapie ook zeer geschikt voor mensen die niet naar een vaak pijnlijke “kraker” willen. Deze therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen. Meer informatie

Breuss-massage als aanvulling op triggerpoint therapie

Breuss-massage is een manuele tussenwervelschijf-massage. Deze massagevorm is heel goed te combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-Massage is een hele rustige therapeutische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades goed oplost. Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias, en chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. Voor acute ischialgie (pijn in de heup) is dit zelfs de enige manier om te behandelen!! In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten zoals burnout het hele lichaam nogal heftig kan reageren, maar dat de spanning zichtbaar afneemt. Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss-massage verlichtend werken.

De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken en er wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de Sintjanskruid olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren. Meer informatie

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.praktijk-mesc.nl of bel met Christien op nummer 06 – 21 471 018

Christien Beekelaar

Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus is gevestigd in Zuidwolde (Drenthe) nabij Hoogeveen en Overijssel.

Terug naar overzicht
Bel me terug

Wil je meer informatie, advies of een afspraak maken? Vul dan hieronder je gegevens in en we bellen je uiterlijk de volgende werkdag terug.

  Naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoonnummer (*)

  Afspraak makenVrijblijvend kennismakingsgesprekMeer informatie

  Hoe heb je ons gevonden?
  Facebook
  Zoeken in Google
  Krant/tijdschrift
  Via iemand anders
  Anders

  Back To Top